Ciacci Piccolomini Toscana Rosso IGT d’Aragona 2021

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0011221
Ciacci Piccolomini Toscana Rosso IGT d’Aragona 2021
Smaak

Fruitige volle wijn met indrukken van kruiden en hints van specerijen. De sappige doch stevige smaak is mondvullend. Plezierige zachte tannines en een zwoelronde afdronk.

Druiven

Hoofdzakelijk Sangiovese Grosso (in de volksmond: Brunello).

Het bedrijf ligt ten zuidwesten van Montalcino op steenworp afstand van het middeleeuwse Castelnuovo dell’Abate. De 40 hectare wijngaarden worden omringd door weide- en grasland, bossen en olijfbomen. Het bedrijf bestaat eigenlijk uit drie delen: de historische kelder ‘Palazzo’ uit de 17e eeuw waar de beste wijnen liggen te rijpen, de nieuwe kelder ‘Molinello’ die gebruikt wordt voor de fermentatie en lagering, en tevens plaats biedt aan de kantoren. Als derde is er de ‘San Stefano’ kelder in Monternero (provincie Grosseto) die alleen gebruikt wordt voor de Montecucco sangiovese wijnen. Naast Sangiovese wordt er Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah aangeplant. Elegantie, rijkdom en complexiteit kenmerken de wijnen van Piccolomini.

More Information
Producent Paolo en Lucia Bianchini
Herkomst Montalcino, Toscane, Italië
Classificatie I.G.T. Toscana
Druivenras Sangiovese
Bodem Het totale areaal omvat zo’n 40 ha. De hoogte is tussen de 240 en 360 meter. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of bestrijdingsmiddelen.
Serveertemperatuur 18° C
Alcoholpercentage 13,5%
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
producent website www.ciaccipiccolomini.com
Wijn-spijs suggestie Past bij variatie van vleesgerechten, zoals lamsschouder gevuld met salami. Ook halfharde kazen en linzenschotels met buikspek.
Write Your Own Review
You're reviewing:Ciacci Piccolomini Toscana Rosso IGT d’Aragona 2021
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.