NINFA Maria Gomes Blanco DOP Tejo 2022

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0037422
NINFA Maria Gomes Blanco DOP Tejo 2022
Smaak

Mineral driven with orchard fruit armoas. A temperate growing season with a late temperature surge provides fresh green apple and ripe white peach elegantely structured with
a saline finish.

Druiven

100% Maria Gomes

Aanvullende informatie

Vineyards are planted on mineral rich chalky-clay soils. The Mediterranean climate is influenced by the Atlantic Sea which provides a significant diurnal daily temperature range. South-facing slopes provide ideal exposure and drainage resulting in wines that are naturally balanced with concentrated flavors that age well over long periods.

De blauwe roos in het logo alludeert aan onhaalbare perfectie, het onmogelijke, de belofte van uitmuntendheid. Tegelijkertijd verbeeldt het de zorgzaamheid voor de grote 'familie' die tijdens het bestaan van het bedrijf is gevormd.

De druivenoogst vormt het hoogtepunt van deze 'familie' bestaande uit verwanten, vrienden en zakenrelaties. Zij zijn allen uitgenodigd om deel te nemen aan dit cruciale moment in het bestaan van João's wijnen. Hij gelooft erin dat eenieders betrokkenheid bij de oogst onvermijdelijk zal leiden tot een beter eindproduct in de fles.

Deze combinatie van vertrouwen en verbondenheid is wat João nastreeft en stimuleert bij iedereen die op één of andere manier met zijn wijnen geassocieerd is.  Zo geeft hij het beste en belangrijker nog: het resultaat van maandenlange toewijding, zijn wijnen.

De naam Ninfa verwijst naar het ornament van een slapende waternimf op een fontein, welke bij een opgraving van een Romeinse villa in Rio Maior is aangetroffen.

Website:
Instagram:
More Information
Producent João Barbosa
Herkomst Rio Maior, Tejo, Portugal
Classificatie D.O.P. do Tejo
Druivenras Maria Gomes
Bodem Vineyards are planted on mineral rich chalky-clay soils. The Mediterranean climate is influenced by the Atlantic Sea which provides a significant diurnal daily temperature range.
Vinificatie handmatige oogst, lagering op rvs, vergisting in rvs
Productiewijze biologisch
Alcoholpercentage 12,3%
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
producent website joaotmbarbosa.com
Write Your Own Review
You're reviewing:NINFA Maria Gomes Blanco DOP Tejo 2022
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.