Carmelo Rodero 9 meses

prijs aanvragen
In stock
SKU
BT0140

Carmelo Rodero 9 meses

Smaak

De wijn is sappig van smaak met veel fruit en een prachtige balans in de zuren. Je proeft indrukken van frambozen en rabarber en een kruidige en aardse stijl. De houtlagering geeft de wijn meer body en finesse.

Druiven

100% Tinta del País (= Tinto Fino = Tempranillo)

Carmelo Rodero behoort tot een oud wijnbouwersgeslacht uit het hart van de Ribera del Duero in Noord-Spanje. Zijn grootouders stichtten de coöperatie in Pedrosa. De kwaliteit van de druiven is zo hoog dat tot 1990 de beroemde Vega Sicilia de grootste afnemer was. Vanaf dat moment vond hij dat zijn ervaring en kennis voldoende was om voor zichzelf te beginnen. De eerste oogst onder eigen naam in 1991 was meteen een voltreffer; de roem volgde met de oogsten van 1995 en 1996. Deze kregen beide een imposant hoge score bij Robert Parker. Carmelo is een uitmuntende wijnbouwer die van de Tinto Fino druif verbijsterende kwaliteitswijnen weet te maken.

More Information
Producent Carmelo en Beatriz (dochter) Rodero
Herkomst Pedrosa del Duero, Castilla-León, Spanje
Classificatie D.O. Ribera del Duero
Druivenras Tempranillo / Tinta roriz
Bodem Een ijzeroxide houdende zand- en leembodem met veel stenen. Rodero bezit 120 ha van de beste wijngronden tussen de locaties Pedrosa de Duero, Boada de Roa en Mebrilla de Castrejón. Hiervan ligt 16 ha langs de rivier de Duero.
Serveertemperatuur 16 °C
Alcoholpercentage 14,0%
Inhoud fles 75cl
Website producent www.bodegasrodero.com
Wijn-spijs suggestie Tournedos met kastanjechampignons, palmerokaas.
Write Your Own Review
You're reviewing:Carmelo Rodero 9 meses
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.