Domaine la Colombette Chardonnay Demi-Muid

prijs aanvragen
In stock
Only 4 left
SKU
GD0003
Domaine la Colombette Chardonnay Demi-Muid
Smaak

De wijn heeft een aromatisch bouquet van florale tonen vermengd met fijne houtnuances. De smaak is diep en zeer genuanceerd. U proeft indrukken van boter, toast en vooral gedroogd fruit. Zeer lang van afdronk.

Druiven

100% Chardonnay

Aanvullende informatie

De moeder van François maakte altijd een vat zoete witte wijn voor de familie. Toen hij begin jaren tachtig zocht naar nieuwe druivenrassen ging hij de ‘onbekende’ druif van zijn moeder laten onderzoeken, wat bleek; het was Chardonnay. Dit is het begin van het succesverhaal van de Chardonnay van Colombette.

Na de geslaagde experimenten met schroefdop, dealcolisatie en biologische wijnbouw is er weer wat nieuws onder de zon bij vader en zoon Pugibet. Ze produceren een rode en witte wijn op biologische grondslag 100% zonder pesticiden onder het motto: “wij houden onze consumenten liever gezond”. Zij hebben deze pesticiden kunnen uitbannen door een selectie en kruising van druivenrassen met als resultaat een ras dat immuun is voor de schimmelziektes: meeldauw en oïdum. Al vier jaar lang hebben de druivenstokken in de wijngaard geen last gehad van deze gevreesde ziektes en dus was het tijd om de wijn op de markt te brengen. Een geweldig initiatief om gif in de wijn uit te bannen, Chapeau!

More Information
Producent François en Vincent Pugibet
Herkomst Béziers, Languedoc, Frankrijk
Classificatie I.G.P. Pays d'Hérault
Druivenras Chardonnay
Bodem Een kalkhoudende leembodem die zorgvuldig beheerd wordt. Geen gebruik van insecticiden en gewasbeschermingsmiddelen.
Vinificatie geen filtratie, houtrijping, vergisting op lage temperatuur, lagering op demi-muid
Productiewijze biologisch
Serveertemperatuur 12 °C
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
Website producent lacolombette.fr
Suikergehalte droog
Wijn-spijs suggestie Kreeft, langoustines, zalmtartaar.
Write Your Own Review
You're reviewing:Domaine la Colombette Chardonnay Demi-Muid
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.