Domaine La Croix Belle Soulenque blanc doux

prijs aanvragen
In stock
SKU
BT00381
Domaine La Croix Belle Soulenque blanc doux
Smaak

Belegen gele kleur, indrukwekkende complexe geur waarin we gedroogd fruit, sinaasappelschil, abrikozen en vijgen herkennen. Honing en witte bloemen in de smaak met veel frisheid ook bosaardbeien komen voorbij. Goede balans in zuur en zoet, zeer harmonieus.

Druiven

Gelijke delen Muscat en Sauvignon blanc

De familie Boyer-Poursines is niet meer weg te denken uit deze streek. Al drie eeuwen lang werken zij hier in de wijnbouw. De wijngaarden krijgen hier het grootste aantal zonuren dat de Franse wijnbouw kent. De wind vanuit de Middellandse Zee tempert de hoge temperaturen, en in augustus zorgt de koude wind vanuit de Cevennen en het Centraal Massief voor meer spanning in het klimaat. In de wijnkelder zorgt Jacques Boyer, geholpen door drie keldermeesters, voor de wijnbereiding. Zij worden tevens ondersteund door Jean Natoli, oenoloog in Montpellier. Met 80 hectare is het wijngoed relatief groot, vandaar deze grote bezetting in de kelder. Sinds 2009 is er nog 36 hectare van schoonfamilie toegevoegd aan het eigen bedrijf. Deze grote wijnbouw-oppervlakte staat Jacques en Françoise Boyer toe te zorgen voor lage opbrengsten per hectare. In belangrijke mate ontstaan er hierdoor wijnen met veel persoonlijkheid.

More Information
Producent Jacques en Françoise Boyer
Herkomst De Zuidfranse Languedoc, omgeving van Agde
Classificatie I.G.P. Côtes de Thongues2
Druivenras Muscat, Sauvignon blanc
Bodem Een mengsel van klei, leisteen, gravel en keien.
Vinificatie directe persing, lagering op barrique, late oogst, opvoeding op lie, soutirage (oversteken), vergisting op barrique
Productiewijze Terra Vitis
Serveertemperatuur 8 °C
Alcoholpercentage 14,5%
Inhoud fles 50cl
Sluiting natuurkurk
Website producent www.croix-belle.com
Suikergehalte zoet
Wijn-spijs suggestie Natuurlijk bij foie gras, een perendessert met amandelen of vers fruit met een sabayon gegratineerd.
Write Your Own Review
You're reviewing:Domaine La Croix Belle Soulenque blanc doux

Verwante producten

© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.