Plani Arche Bianco dell’Umbria
Smaak
De wijn is fris, fruitig en ingetogen aromatisch. Hij is heerlijk sappig van smaak waarin indrukken van geel fruit overheersen.
Druiven
50% Trebbiano, 50% Grechetto

Het wijnbedrijf van de familie Di Filippo is gevestigd in de gemeente Cannara, niet ver van de middeleeuwse stad Assisi, in het hart van Umbrië. In de jaren zeventig is vader Italo begonnen met het planten van druivenstokken in de Valle Umbra en Colli Martani. Zoon Roberto, de huidige wijnmaker, heeft het aantal bewerkte ha gebracht op 24 en is in 1994 overgeschakeld naar de biologische manier van wijnmaken. Hij is er heilig van overtuigd dat deze manier van wijnmaken niet alleen de bodem en de stok, maar ook de consument gezond en vitaal houdt.
Het bedrijf heeft zich ontworsteld aan het ouderwetse mezzadria-systeem. Dit betekende dat de pachter de helft van zijn oogst aan de landeigenaar af moest staan. De Grechetto levert een levendige, fruitige wijn met een historisch karakter. Dat je dit het best ervaart in het gebied zelf mag duidelijk zijn. Wat mij betreft is dit een schoolvoorbeeld van liefde op de eerste slok.
- Website: www.planiarche.it en www.vinidifilippo.com
- Instagram: cantina_di_filippo
Producent | Baptiste en Estelle Philippe |
---|---|
Herkomst | Umbrië, Italië |
Classificatie | I.G.T. |
Druivenras | Grechetto, Trebbiano / Malvasia fina |
Bodem | Klei met kalksteen |
Vinificatie | handmatige oogst, lagering op rvs, vergisting in rvs, vergisting op lage temperatuur |
Productiewijze | biologisch |
Serveertemperatuur | 9 °C |
Alcoholpercentage | 12,5% |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | natuurkurk |
Website producent | www.vinidifilippo.com, www.planiarche.it |
Wijn-spijs suggestie | Mosselen in roomsaus, pasta met venkel, chaource. |