Hillinger RAW Sangiovese

prijs aanvragen
In stock
SKU
BT0126

Hillinger RAW Sangiovese

Smaak

Heel veel fruit zoals aardbeien, frambozen. Zeer drinkwaardig door animerende zuurgraad, zijdeachtig en fijne tannines. Door iets gekoeld te drinken komt de frisheid en het fruit goed naar voren, wat een levendige smaakbeleving en afdronk geeft.

Druiven

100% Sangiovese

Aanvullende informatie

Er zijn een aantal bijzonderheden aan deze RAW serie: de druiven komen van een druivenveredelingsbedrijf, dat een uitwisseling heeft met Toscane. Zo blijft genetisch materiaal bewaard wanneer er in het gebied van oorsprong zich een ramp voltrekt. De biologisch geteelde druiven worden na de oogst aan producenten verkocht en als de toegestane 15% bijmenging gebruikt. Leo Hillinger vond dit jammer en zag zijn kans schoon. De druiven worden geheel natuurlijk vergist zonder toevoeging van sulfiet (SO2). De wijn bevat echter wel als gevolg van autolyse 0,2 mg eigen antioxidant in de vorm van SO2. Het proces ‘het zoveel mogelijk aan de natuur overlaten door de wijnboer’ wordt dan ook wel aangeduid met ‘Vin Nature’.

Leo Hillinger nam na zijn modellen carrière in 1990 het bedrijf over van zijn vader. In 2004 bouwde hij een modelbedrijf, modern en met vanuit het proeflokaal annex winkel een fantastisch uitzicht over de wijngaarden en de verre omgeving. Volgens zijn filosofie werkt hij zonder compromissen en laat hij de druif spreken, hoewel hij de wijn een fantastisch, modern en marketing-doordachte uitstraling meegeeft. Leo Hillinger speelt altijd in op de nieuwe trends, hij is niet bang om de traditionele weg te verlaten en creatief na te denken over de toekomstige marktbehoeften.

More Information
Producent Leo Hillinger
Herkomst Jois, Neusiedl am See, Burgenland, Oostenrijk
Classificatie Österreichischer Wein trocken
Druivenras Sangiovese
Bodem Leisteen, fossiele kalk en zandsteen
Serveertemperatuur 12 °C
Inhoud fles 75cl
Website producent www.leo-hillinger.com
Wijn-spijs suggestie Snoekbaars en harder van de gril, bijlages met een frisse smaak zoals couscous met citroengras en knapperige groenten.
Write Your Own Review
You're reviewing:Hillinger RAW Sangiovese
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.