Iniesta Corazón Loco Nature Tinto
Smaak
Intense kersenrode kleur, de geur is een combinatie van het typische tempranillo fruit: bramen, zwarte bessen en kersen met een hint van bloemen, violen, en zoethout van de syrah. In de mond opent zich de wijn als een grote sensatie, met een lange, zachte maar aanhoudende fluweelachtige smaak, rond en vol.
Druiven
50% Syrah, 50% Tempranillo

Andrés Iniesta vertrok op twaalfjarige jarige leeftijd naar Barcelona om toe te treden tot de voetbalschool van de plaatselijke FC. Op zijn zestiende jaar kreeg hij zijn eerste profcontract, direct liet hij zijn ouders en zus overkomen om in Barcelona te gaan wonen. Vader Iniesta had als neveninkomst al een aantal hectare wijngaard in Fuentealbilla. Andrés vroeg zijn vader om hem te helpen zijn geld te beleggen. Vader gaf hem als keus vastgoed of wijngaarden; het werd het laatste en zo werd Andrés op zestienjarige leeftijd al eigenaar van een groot aantal hectare. Hij bleef investeren in het gezond en sterk maken van de wijngaarden maar bleef zijn druiven verkopen aan de bulkhandel.
In 2008 ging de nieuwbouw van de huidige bodega van start en in 2010 werd de eerste oogst onder zijn eigen naam en label verkocht. De prachtige kelder, 200 hectare wijngaarden en het wijn- annex Iniesta-museum zijn gevestigd in het hart van de D.O. Manchuela in zijn geboortedorp, waar hij vereerd wordt met een standbeeld.
De wijngaarden liggen in Fuentealbilla, La Manchuela op een hoogte van 770m, waar men alleen natuurlijke meststoffen van konijnen gebruikt met als doel de biodiversiteit te bevorderen. De druivenstokken worden verticaal aangeplant op de heuvels waardoor de een teveel aan zon beperkt blijft en er een goede ventilatie ontstaat. Zo creëert iedere wijngaard zijn eigen ecosysteem, wat hun filosofie dat zo min mogelijk ingrijpen en respect hebben voor de natuur hun wijnen ten goede komt.
- Website: www.bodegainiesta.es
- Instagram: bodegainiesta
Producent | Bodega Iniesta |
---|---|
Herkomst | Fuentealbilla, Albacete, Castilla-La Mancha Spanje |
Classificatie | D.O. Manchuela |
Druivenras | Syrah, Tempranillo / Tinta roriz |
Bodem | Kalk en klei, aangeslibd zand, wijngaarden liggen in terrassen zuidwestelijk positie op een plateau van 770 meter hoogte. |
Vinificatie | macération pelliculaire (schilweking), vergisting in rvs |
Productiewijze | biologisch |
Serveertemperatuur | 18 °C |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | kunststof kurk |
Website producent | www.bodegainiesta.es |
Suikergehalte | droog |
Wijn-spijs suggestie | Gegrild stuk vlees, Queso Manchego, lamsworstjes met aubergine puree met tijmaardappelen. |