Amirault Saint-Nicolas-de-Bourgeuil La Source 2016

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0033316
Amirault Saint-Nicolas-de-Bourgeuil La Source
Smaak

De kleur is levendig en frivool rood, in de neus rood fruit waarbij het accent ligt op cranberry en licht kruidig. In de smaak knisperig en krokant met uitdagende doch elegante zuurgraad. De wijn is frivool met veel fruit en soepele doch krachtige afdronk.

Druiven

100% Cabernet Franc

Als geen ander is Yannick Amirault in staat om alles uit de bodem en de druif te halen wat er in zit. Op 22-jarige leeftijd nam hij de wijngaard (destijds 3,4 hectare) over van zijn grootvader en zorgde hij ervoor dat de bodem gezond werd zodat de jonge aanplant zich op een natuurlijke wijze kon ontwikkelen. Samen met zoon Benoît bewerkt hij momenteel 19 hectare, verdeeld over meer dan 25 percelen. Leeftijd van de wijngaarden zijn ouder dan 35 jaar en liggen rond het dorp Saint Nicolas de Bourgueil. Om erosie te voorkomen zijn er in de wijngaarden op de hellingen terrassen aangelegd. Tussen de rijen stokken ligt een tapijt van gras en kruiden.

Sinds 2009 werken ze 100% biologisch. Het filtreren en klaren van de wijnen beschouwen ze als uitkleden, dus gebeurt dat niet. De wijn vertoont smaakovereenkomsten met die uit de Médoc; zwarte bessen, aardbeien en vanille in het bouquet, vlezige tannines en een hint van kruiden in de krachtige smaak.

De overlevering wil dat rond 1100 in Bourgeuil de eerste cabernet franc stokken werden geplant in het gebied. De druif is afkomstig uit Bordeaux en is sinds mensenheugenis een succes in de Bourgeuil.

More Information
Producent Yannick en Benoît Amirault
Herkomst Touraine, Loire, Frankrijk
Classificatie A.C. Saint-Nicolas-de-Bourgeuil
Druivenras Cabernet Franc
Bodem Samenstelling van zand en stenen.
Vinificatie geen filtratie, handmatige oogst, lagering in fouder, langzame vergisting, vergisting in open tank
Productiewijze biologisch
Serveertemperatuur 17 °C
Alcoholpercentage 13,0%
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
producent website www.yannickamirault.fr
Suikergehalte droog
Wijn-spijs suggestie Heerlijk bij zomerse salades van kip en cruditées.
Write Your Own Review
You're reviewing:Amirault Saint-Nicolas-de-Bourgeuil La Source 2016
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.