Ascheri Langhe Nebbiolo DOC Giacomo 2018

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0010818

Ascheri Langhe Nebbiolo

Smaak

De wijn heeft een zeer opvallende en elegante structuur. Het aroma bezit heerlijke fruittonen. In de smaak bramen, ander rood fruit en aardse tonen. In de afdronk vindt u prachtige zuren en frisse indrukken met volop harmonie in de zachte tannines.

Druiven

100% Nebbiolo (soms tot maximaal 15% aangevuld met Barbera en Dolcetto)

Aanvullende informatie

Plaatselijk wordt de Nebbiolo ook wel Spanna of Chiavenasca genoemd. Het is de edelste rode druif van Italië. Hij rijpt langzaam en wordt daardoor als laatste geoogst (soms pas in november). De naam komt van ‘nebbia’ dat mist betekent, welke in het najaar in de Piëmontese dalen ‘s ochtend vaak voorkomt. Ook is de druif één van de bekendste in heel Italië. Zo wordt Barolo ook wel de ‘wijn van koningen en de koning van de wijn’ genoemd.

In een wereld waar bijna alle wijnen door technologie, identiek houtgebruik en op dezelfde manier gevinifieerd worden laat Matteo de expressie van de druif, bodem en regio voor zich spreken. De familie Ascheri bezit een aantal wijngaarden in het heuvelachtige district Alba. Alle druiven worden met de hand geplukt om zo de juiste rijpheid en gesteldheid te kunnen controleren. Daarna worden de druiven verwend in de allermodernste wijnkelders om uit te groeien tot wijnen die boven alle eenheidsworst uit stijgen.

More Information
Producent Matteo Ascheri
Herkomst Bra, Piëmonte, Italië
Classificatie D.O.C. Langhe Nebbiolo
Druivenras Barbera, Dolcetto, Nebbiolo
Bodem Wijngaarden met een hoog aandeel kalk.
Vinificatie lagering op barrique, rijping op fles, vergisting in rvs
Productiewijze traditioneel
Serveertemperatuur 11 °C
Alcoholpercentage 13,5%
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
producent website www.ascherivini.it
Wijn-spijs suggestie Parelhoenfilet met granaatappel en walnotendressing, mozzarella. Zachte gegaarde varkensnet met morieljes.
Write Your Own Review
You're reviewing:Ascheri Langhe Nebbiolo DOC Giacomo 2018
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.