Château Fleur Haut Gaussens Bordeaux Supérieur 150cl 2018

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0041518
Château Fleur Haut Gaussens Bordeaux Supérieur 150cl 2018
Smaak

Donker robijnrood van kleur met in de neus verleidelijke geuren van zwarte bessen en cederhout. Stevige, soepele tannines, goed gebalanceerd met fris- en fruitigheid geven deze wijn karakter. Intense afdronk, elegant en delicaat. "This is worth hunting down" aldus Robert Parker.

Druiven

100% Gamay noir

Hervé Lhuillier is de vierde generatie die sinds 1941 de wijnbouw en -produktie van Château Fleur Haut Gaussens voor zijn rekening neemt. Ook hij produceert atypische wijnen die elk jaar gestaag in kwaliteit toenemen. Zijn filosofie is luisteren naar en respecteren van het terroir; deze is leidend en elk jaar snijdt hij zijn produktiewijze op maat van het "humeur" van de bodem.

De 40 hectare wijnstokken liggen, verdeeld over 27 percelen, rond het dorpje Vérac nabij Fronsac in de Bordeaux. Met inzet, geduld en ondersteuning geeft Hervé elk perceel de speciale aandacht die het nodig heeft om een goede oogst van rijpe, gezonde druiven voort te brengen. Dit doet hij op duurzame wijze, met gras tussen de wijnstokken, bemesting door eigen schapen en minimaal gebruik van organische middelen.

Voor het maken van de wijnen hanteert Hervé dezelfde werkwijze als die van Grand Cru wijnen. De vinificatie geschiedt per perceel, langzaam en voorzichtig, met gebruikmaking van moderne technologie. Alle wijnen ondergaan een koude schilweking alvorens op lage temperatuur te worden vergist in rvs tanks. De malolactische fermentatie vindt deels in houten vaten plaats en na twee tot acht maanden rijping op nieuwe eikehouten vaten worden de wijnen van de afzonderlijke percelen zonder klaring vlak voor het bottelen geassembleerd.

Château Fleur Haut Gaussens produceert zo één van de beste AOC Bordeaux Supérieur. In 2018 wonnen zij op het Concours Vignerons Indépendants de zilveren medaille voor hun Bordeaux Supérieur 2016.

More Information
Producent Hervé Lhuillier
Herkomst Vérac, Bordeaux, Frankrijk
Classificatie A.O.C. Bordeaux Supérieur
Druivenras Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot
Bodem Kalksteen en klei met schelpen; gemiddeld 30 jaar oude stokken.
Vinificatie aparte vergisting percelen, houtrijping, inweking, lagering op barrique, langzame vergisting, malolactische gisting, niet geklaard, vergisting in rvs, vergisting op lage temperatuur
Productiewijze Haute Valeur Environnementale
Serveertemperatuur 16-18 °C
Alcoholpercentage 14%
Inhoud fles 150cl
Sluiting natuurkurk
producent website www.chateau-fleurhautgaussens.com
Suikergehalte droog
Write Your Own Review
You're reviewing:Château Fleur Haut Gaussens Bordeaux Supérieur 150cl 2018
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.