Smaak
In de geur neemt u indrukken van rijp fruit en specerijen waar. Je proeft zachte, ronde tannines, soms denk je aan zwart fruit dan weer aan vanille of bittere chocolade. Deze wijn heeft een enorme kracht en breedheid.
Druiven
100% primitivo
Aanvullende informatie
Apulië is droog, dat komt niet alleen doordat er weinig regen valt, maar ook door de geografie. Het vrij vlakke terrein bestaat uit kalklagen waarin het water wegzakt. Diep in de aarde worden zodoende allerlei grotten gevormd. Men zegt dat de grotten van Castellana de langste van Italië zijn.
Cantina Tollo werd in 1960 opgericht door een kleine groep mensen die de waarde en oude tradities met enthousiasme wilden bewaren en de kwaliteit van de
wijnbouw verbeteren. Alle keuzes, initiatieven en innovaties zijn gericht op kwaliteit. In 1962 werd de eerste groet stap gemaakt, het aanpassen van de wijnbereiding, vervolgens kwam de kwaliteitsslag in het zelf bottelen van de wijn. Hierna kreeg de PR en het imago een make-over. Dit alles resteert in een moderne wijnmakerij met prachtige merken. Op dit moment is men bezig met het experimenteren met niet regionaal gebonden druivenrassen.
Website:
Instagram:
Producent | Cantina Tollo |
---|---|
Herkomst | Tollo, Apulië, Italië |
Classificatie | I.G.T. Puglia |
Druivenras | Primitivo |
Bodem | 10 ha wijnbouwgrond van alluviale oorsprong, vermengd met rots van tufsteen. |
Vinificatie | handmatige oogst, inweking, vergisting in rvs, lange inweking |
Productiewijze | biologisch |
Serveertemperatuur | 17 °C |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | natuurkurk |
producent website | https://www.cantinatollo.it/ |
Suikergehalte | droog |
Wijn-spijs suggestie | Pasta met bloemkool en Spaanse pepers, stoofgerechten, gegrild vlees en bonen met veel kruiden, spareribs, biefstuk met mosterd. |