Bererd Beaujolais Villages le Perreon 2017

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0007117

Domaine de la Madone Beaujolais le Perréon

Smaak

De wijn heeft een robijnrode kleur met paarse reflexen. Je proeft een smaak met veel geconcentreerd fruit zoals zwarte bessen en frambozenjam. Heerlijk sappig van stijl, maar toch met veel karakter en met een behoorlijk lange afdronk.

Druiven

100% Gamay noir

Aanvullende informatie

De wijnen die de naam Beaujolais-Villages mogen dragen, liggen rondom de gemeenten met een eigen A.C. status, oftewel de 10 cru’s die in het noordelijke deel van de Beaujolais liggen.

Reeds sinds de 16e eeuw is dit domein in het bezit van de familie en daarmee het oudste familiebedrijf van de streek. Samen met zijn broers Olivier en Frédéric heeft Bruno de dagelijkse leiding van vader Jean overgenomen. Zij voelen grote aantrekkingskracht tot de biologische wijnbouw. Op dit moment werken zij nog volgens de ‘lutte raisonnée’, waarbij prioriteit wordt gegeven aan natuurvriendelijke methoden met als doel de milieubelasting te verminderen.

  • Website: via www.vigneron-independant.com
More Information
Producent Jean Bererd et Fils
Herkomst Beaujolais, Bourgogne, Frankrijk
Classificatie A.C. Beaujolais-Villages
Druivenras Gamay
Bodem Granietachtige bodem met dunne bovenlaag (couche) vermengd met kiezel en leisteen. De wijngaarden (ca. 25 ha, gemiddelde leeftijd 40 jaar, 10.000 stokken/ha, Gobelet gesnoeid) liggen versnipperd over de gemeente Le Perréon.
Vinificatie drievoudige selectie druiven, evaporatie, handmatige oogst, koolzure inweking (macération carbonique), lagering op rvs, vergisting in rvs
Productiewijze biologisch
Serveertemperatuur 15 °C
Alcoholpercentage 13,0%
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
producent website www.bererd-fils.com
Wijn-spijs suggestie Kip met vijgen, zuiglam in eigen jus.
Write Your Own Review
You're reviewing:Bererd Beaujolais Villages le Perreon 2017
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.