Smaak
De wijn heeft een robijnrode kleur met paarse reflexen. Je proeft een smaak met veel geconcentreerd fruit zoals zwarte bessen en frambozenjam. Heerlijk sappig van stijl, maar toch met veel karakter en met een behoorlijk lange afdronk.
Druiven
100% Gamay noir
Aanvullende informatie
De wijnen die de naam Beaujolais-Villages mogen dragen, liggen rondom de gemeenten met een eigen A.C. status, oftewel de 10 cru’s die in het noordelijke deel van de Beaujolais liggen.
Reeds sinds de 16e eeuw is dit domein in het bezit van de familie en daarmee het oudste familiebedrijf van de streek. Samen met zijn broers Olivier en Frédéric heeft Bruno de dagelijkse leiding van vader Jean overgenomen. Zij voelen grote aantrekkingskracht tot de biologische wijnbouw. Op dit moment werken zij nog volgens de ‘lutte raisonnée’, waarbij prioriteit wordt gegeven aan natuurvriendelijke methoden met als doel de milieubelasting te verminderen.
Producent | Jean Bererd et Fils |
---|---|
Herkomst | Beaujolais, Bourgogne, Frankrijk |
Classificatie | A.C. Beaujolais-Villages |
Druivenras | Gamay |
Bodem | Granietachtige bodem met dunne bovenlaag (couche) vermengd met kiezel en leisteen. De wijngaarden (ca. 25 ha, gemiddelde leeftijd 40 jaar, 10.000 stokken/ha, Gobelet gesnoeid) liggen versnipperd over de gemeente Le Perréon. |
Vinificatie | drievoudige selectie druiven, evaporatie, handmatige oogst, koolzure inweking (macération carbonique), lagering op rvs, vergisting in rvs |
Productiewijze | biologisch |
Serveertemperatuur | 15 °C |
Alcoholpercentage | 13,0% |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | natuurkurk |
producent website | www.bererd-fils.com |
Wijn-spijs suggestie | Kip met vijgen, zuiglam in eigen jus. |
Bererd Beaujolais Villages le Perreon 2017
Domaine de la Madone Beaujolais le Perréon