Bersan Saint-Bris Mont Embrasé 2019

prijs aanvragen
Out of stock
SKU
GD0035319
Bersan Saint-Bris Mont Embrasé
Smaak

De wijn heeft frisse elegante indrukken met complexe aroma’s van bloemen en exotisch fruit als lychee en grapefruit. De smaak is vol en heeft door de bodem een frisse zuurgraad en licht terroir (vuursteen). De rijpheid van de druif geeft de wijn lengte en een prachtige volle afdronk.

Druiven

100% Sauvignon blanc

Aanvullende informatie

Mont Embrasé betekent verbrande berg. Saint-Bris verkreeg zijn huidige A.O.C. in 2003, en is daarmee de enige wijn uit de Bourgogne die van de Sauvignon blanc druif gemaakt wordt. Doordat Saint-Bris op een kruispunt van klimaatinvloeden ligt -Loire met oceanische invloed, Champagne met continentaal en de bergen in het zuiden- geeft dit het rijpen en de druiven een extra dimensie.

De familie Bersan werkt al generaties lang in dit prachtige deel van de Bourgogne. Hun wijngaarden liggen verdeeld over de gebieden Irancy, Chablis en Saint-Bris. Saint-Bris-Le-Vineux, zoals het dorp officieel heet, heeft slechts een duizendtal inwoners en de 75 wijnbouwers bewerken met elkaar 550 hectare wijngaarden. De familie Bersan is met hun 22 hectare hiervan het grootst. In de 14e eeuw was het volledige dorp ommuurd en kende het 17 torens, waar vandaag de dag nog slechts enkele poorten aan herinneren.

Ondergronds bevindt zich een enorm gangenstelsel dat bedrijven onderling met elkaar verbindt. Deze oude kelders waren voor de Franse revolutie in het bezit van het plaatselijke klooster. Tegenwoordig gebruikt de familie Bersan ze om haar wijnen te lageren en te laten rusten ; zowel de temperatuur (12°C) als de vochtigheidsgraad (80%) zijn hier ideaal. Een kenmerk van hun wijnen is langzame rijping van druiven en de tijd die zij geven aan de wijn om te rusten en te rijpen.

More Information
Producent Jean–Christophe Bersan
Herkomst Saint-Bris, Yonne, Bourgogne, Frankrijk
Classificatie A.O.C. Saint-Bris
Druivenras Sauvignon blanc
Bodem Leemachtige kalkbodem, waarbij kalk dominant is.
Vinificatie assemblage, houtrijping (deels), opvoeding op lie, vergisting in rvs
Productiewijze biologisch
Serveertemperatuur 11-13 °C
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
producent website www.bersan.fr
Suikergehalte droog
Wijn-spijs suggestie Gestoomde vis met citroengras, Aziatische keuken en verse roomkaas.
Write Your Own Review
You're reviewing:Bersan Saint-Bris Mont Embrasé 2019
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.