Ciacci Piccolomini Brunello di Montalcino Annata 2017

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0011117

Ciacci Piccolomini Brunello di Montalcino

Smaak

De smaak van deze Brunello onderscheidt zich door zijn zachte, romige tannines. Compacte fruittonen (kersen, bramen) en een fijne vanilletoon markeren het bouquet. Het is een even krachtige als subtiele wijn die over een enorme hoeveelheid nuances beschikt.

Druiven

100% Sangiovese Grosso (in de volksmond: Brunello).

Het bedrijf ligt ten zuidwesten van Montalcino op steenworp afstand van het middeleeuwse Castelnuovo dell’Abate. De 40 hectare wijngaarden worden omringd door weide- en grasland, bossen en olijfbomen. Het bedrijf bestaat eigenlijk uit drie delen: de historische kelder ‘Palazzo’ uit de 17e eeuw waar de beste wijnen liggen te rijpen, de nieuwe kelder ‘Molinello’ die gebruikt wordt voor de fermentatie en lagering, en tevens plaats biedt aan de kantoren. Als derde is er de ‘San Stefano’ kelder in Monternero (provincie Grosseto) die alleen gebruikt wordt voor de Montecucco sangiovese wijnen. Naast Sangiovese wordt er Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah aangeplant. Elegantie, rijkdom en complexiteit kenmerken de wijnen van Piccolomini.

More Information
Producent Paolo en Lucia Bianchini
Herkomst Montalcino, Toscane, Italië
Classificatie D.O.C.G. Brunello di Montalcino
Druivenras Sangiovese
Bodem Het totale areaal omvat zo’n 40 ha. De Pianrosso wijngaard omvat ca. 11 ha op middelfijne mergel. De hoogte is tussen de 240 en 360 meter. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of bestrijdingsmiddelen.
Serveertemperatuur 18 °C
Alcoholpercentage 14,5%
Inhoud fles 75cl
producent website www.ciaccipiccolomini.com
Wijn-spijs suggestie Lamsbout, entrecote, eendenborst met peultjes.
Write Your Own Review
You're reviewing:Ciacci Piccolomini Brunello di Montalcino Annata 2017
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.