Smaak
Fruitige volle wijn met indrukken van kruiden en hints van specerijen. De sappige doch stevige smaak is mondvullend. Plezierige zachte tannines en een zwoelronde afdronk.
Druiven
Hoofdzakelijk Sangiovese Grosso (in de volksmond: Brunello).
Het bedrijf ligt ten zuidwesten van Montalcino op steenworp afstand van het middeleeuwse Castelnuovo dell’Abate. De 40 hectare wijngaarden worden omringd door weide- en grasland, bossen en olijfbomen. Het bedrijf bestaat eigenlijk uit drie delen: de historische kelder ‘Palazzo’ uit de 17e eeuw waar de beste wijnen liggen te rijpen, de nieuwe kelder ‘Molinello’ die gebruikt wordt voor de fermentatie en lagering, en tevens plaats biedt aan de kantoren. Als derde is er de ‘San Stefano’ kelder in Monternero (provincie Grosseto) die alleen gebruikt wordt voor de Montecucco sangiovese wijnen. Naast Sangiovese wordt er Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah aangeplant. Elegantie, rijkdom en complexiteit kenmerken de wijnen van Piccolomini.
- Website: www.ciaccipiccolomini.com
- Instagram: ciaccipiccolominidaragona
Producent | Paolo en Lucia Bianchini |
---|---|
Herkomst | Montalcino, Toscane, Italië |
Classificatie | I.G.T. Toscana |
Druivenras | Sangiovese |
Bodem | Het totale areaal omvat zo’n 40 ha. De hoogte is tussen de 240 en 360 meter. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. |
Serveertemperatuur | 18° C |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | natuurkurk |
producent website | www.ciaccipiccolomini.com |
Wijn-spijs suggestie | Past bij variatie van vleesgerechten, zoals lamsschouder gevuld met salami. Ook halfharde kazen en linzenschotels met buikspek. |
Ciacci Piccolomini Toscana Rosso IGT d’Aragona 2020
Ciacci Piccolomini Toscana Rosso