Smaak
Robijnrode kleur met iets purper, in de neus vrij complex met volop aroma’s van bramenjam, nieuw leer en iets exotisch van mango. In de smaak een prachtige structuur die door het fruit gedragen wordt. In de verte een hint van zoete chili peper. Aangename volle afdronk.
Druiven
40% Caladoc, 30% Marselan, 15% Egiodola en 15% Syrah
Aanvullende informatie
De Rhôneregio is misschien wel een van de meest gevarieerde wijngebieden van Frankrijk. Hoewel rode wijnen er het meest geproduceerd worden, en de variatie ongekend is bestaat er ook behoorlijk wat wit en zelfs rosé. Van eenvoudige schenkwijn tot complexe wijnen die een zeer lang leven hebben en die je pas na lang, soms zelfs heel lang wachten, belonen. De Vaucluse is zo’n gebied, verrassend en veelzijdig.
In het verleden waren leden van de Boisson familie naast wijnboer ook hoefsmid. De bijnaam van de familie komt van de spijkers (caboche in het Provençaals) die ze gebruikten om de paarden te beslaan. Theophile Boisson was de laatste hoefsmid, maar vond het wijnboer zijn veel leuker. Toen hij stopte met het beslaan van paarden, behield hij de naam Caboche voor het wijnbedrijf.
- Website: www.jpboisson.com
Producent | Jean Pierre Boisson |
---|---|
Herkomst | Vaucluse, Rhône, Frankrijk |
Classificatie | I.G.P. Vaucluse |
Druivenras | Caladoc, Egiodola, Marselan, Syrah |
Bodem | Leemachtige kalk |
Serveertemperatuur | 17 °C |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | natuurkurk |
producent website | www.jpboisson.com |
Suikergehalte | droog |
Wijn-spijs suggestie | Gegrild vlees met bonenratatouille, speenvarken met pruimen. |
Caboche La Petite Vaucluse Rouge 2018
Le Petit Caboche Vaucluse rouge