Dea Rivalta Prosecco Spumante Brut

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0011600

Dea Rivalta Prosecco Spumante Brut

Smaak

De wijn is fris geurend naar pas gemaaid gras, bloemig en druivig van stijl. De smaak is droog, mondvullend en natuurlijk met een prachtige frisheid en een tikkeltje koolzuurgas. Verder een licht amandelaroma.

Druiven

100% Glera, voorheen 'prosecco-druif' genoemd. In 2009 werd dit belangrijk bij de toekenning van de DOCG-status aan prosecco uit de Conegliano Valdobbiadene regio en de erkenning van de DOC-status aan prosecco uit vijf provincies in Veneto en vier provincies in Friuli.

Aanvullende informatie

In dit geval is dus de naam ‘secco’ niet verbonden met de smaak droog, maar met het druivenras prosecco. Het wijnbouwgebied Valdobbiadene ligt ten noorden van Venetië aan de rand van de Alpen. Het wordt door de prachtige ligging aan de wijnstraat naar Conegliano ook wel het Toscane van het noorden genoemd.

Wat Chardonnay is voor de Champagne is de Prosecco voor de mousserende wijnen in Veneto. De druif kan een hoog zuurgehalte koppelen aan een sappige en druivige smaak. Het zuurgehalte is nodig om een mousserende wijn ruggengraat te geven en levendigheid. Rivalta maakt producten die kern, fijnnervigheid en levendigheid tonen, mits jong gedronken.

More Information
Producent Daniela Caldart
Herkomst Veneto, Italië
Classificatie D.O.C. Prosecco di Valdobbiadene Superiore
Druivenras Glera / Prosecco
Bodem Een leemhoudende bodem met veel keien en leisteen.
Serveertemperatuur 6 °C
Alcoholpercentage 11,5%
Inhoud fles 75cl
producent website www.dearivalta.it
Wijn-spijs suggestie Apéritief
Write Your Own Review
You're reviewing:Dea Rivalta Prosecco Spumante Brut
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.