Smaak
.
Druiven
50% Baga en 50% Castelão
Aanvullend
Bekroond met een gouden medaille op het Concours Mondial de Bruxelles 2024.
Grootvader Martinho was één van de eersten die in de jaren twintig van de vorige eeuw de witte druiven scheidde van de rode en zo een fraaie en geroemde witte wijn produceerde.
Eind jaren zestig heeft vader Manuel het bedrijf gemoderniseerd en besloten om meer bijzondere wijnen te gaan produceren. Midden jaren negentig werd de focus weer marktgerichter. De naam Campolargo werd voor het eerst gebruikt voor wijnen van de oogst van 2000.
Thans wordt het bedrijf gerund door de derde generatie, waarbij Jorge verantwoordelijk is voor de wijngaarden en Carlos leiding geeft aan de kelder en de verkoop. Joana Campolargo belichaamt alweer de vierde generatie en zorgt voor administratieve ondersteuning en externe relaties.
De wijnmakerij Quinta de S. Mateus produceert wijnen op klassieke wijze. Het gebouw is in een steile helling geplaatst, waardoor men de zwaartekracht kan benutten in het gehele wijnmaakproces en geen pompen hoeft te gebruiken. De druiven worden met de hand geplukt en door een robot gekneusd. Hierbij worden geen gisten, enzymen of bacteriën toegevoegd. De rode wijnen worden vergist in houten vaten, de witte wijnen voornamelijk in rvs.
Campolargo produceert rode, witte, mousserende en roséwijnen van een reeks Portugese druivenrassen aangevuld met Pinot noir, Syrah, Merlot, Pinot blanc, Sauvignon blanc, Viognier en Chardonnay.
Website:
Instagram:
Producent | Campolargo |
---|---|
Herkomst | Bairrada, Portugal |
Classificatie | D.O.C. Bairrada |
Druivenras | Baga, Castelão |
Bodem | Klei en kalksteen |
Productiewijze | duurzaam |
Alcoholpercentage | 13.5% |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | natuurkurk |
Suikergehalte | droog |