Smaak
Diep paarsrood van kleur, met een krachtige neus van kersen- en zwartebessenjam in een ranke, houten omlijsting met hinten van specerijen en rozenblaadjes. Aangenaam stevig in de mond, licht sappig met een lange afdronk. Door karaferen komt deze wijn volledig tot zijn recht.
Druiven
100% Cabernet Franc
Het Château de Passavant staat in de zuidelijke Anjou waar de rivier de Passavant ontspringt. Claire en Olivier Lecomte en François David, de vierde generatie wijnbouwers, bestieren het kasteel sinds 1993. De 55ha wijngaarden bewerken zij sinds 1998 biologisch en sinds 2011 volledig biodynamisch. Hun witte druiven oogsten zij handmatig en ze maken bij voorkeur gebruik van natuurlijke gisten voor de fermentatie.
In het jaar 928 werd voor het eerst gebouwd op de plaats waar nu het Château de Passavant staat. In de 11e eeuw liet graaf Foulques III van Anjou het kasteel verrijzen. In de daaropvolgende eeuwen is het kasteel meermaals verwoest, herbouwd en uitgebreid en tot slot in 1930 heringericht als wijnhuis met bijbehorende kelders.
- Website: passavant.net
- Instagram: chateau_de_passavant
Producent | Claire en Olivier Lecomte, François David |
---|---|
Herkomst | Passavant-sur-Layon, Loire, Frankrijk |
Classificatie | A.O.C. Anjou-Villages |
Druivenras | Cabernet Franc |
Bodem | Verweerde groenschist en gele ‘vuile’ zandsteen |
Vinificatie | deels handmatige oogst, houtrijping, lagering op barrique, langzame vergisting, vergisting in rvs |
Productiewijze | biodynamisch, biologisch |
Serveertemperatuur | 16-17 °C |
Alcoholpercentage | 14% |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | natuurkurk |
producent website | www.passavant.net |
Suikergehalte | droog |
Wijn-spijs suggestie | Bij geroosterd of gegrild vlees, stoofpotjes en wild. |