Boudin Domaine de Chantemerle Chablis 1er Cru Fourchaume 2019

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0032119
Domaine de Chantemerle Chablis 1er Cru Fourchaume 2019
Smaak

Helder geelgroen, fris, mineralig maar vooral elegant en verfijnd. De complexe en levendige zuren geven de wijn lengte en fijnnervige levendige frisheid. Krachtige wijn, waarbij de houtrijping niet gemist wordt, subtiele indrukken die doorwerken tot een prachtige finale.

Druiven

100% Chardonnay

Francis Boudin zet het levenswerk van zijn hoogbejaarde vader Adhémar voort. Tijdens de herindeling van de wijngaarden, in 1973, is de 1er cru Homme Mort (evenals Vau-Laurent, Vau-Pulent en Côte de Fontenaye) opgenomen in de 1er cru Fourchaume. Adhémar Boudin heeft destijds geijverd om zijn bezit in deze bijzondere cru te mogen behouden. Nu is hij de enige wijnboer die nog een halve hectare l’Homme Mort in productie heeft. Alle wijnranken van zijn A.C. Chablis en zijn 1er cru Fourchaume liggen op de zuidhellingen. Dit heeft als voordeel dat de druiven ook tijdens minder warme zomers goed tot rijping komen. Boudin bezit 17 ha wijnbouwgrond, waarvan 11 in de A.C. Chablis en 5 ha zich in de 1er Cru wijngaarden bevinden.

De Chablis is een streek van uitersten. Is het klimaat goed gezind, dan komen er topprestaties op de markt. Laat het weer het echter in het vroege voorjaar afweten, dan moeten we het met veel minder doen. Het gebied ligt vrij hoog en noordelijk en heeft dus veel te maken met nachtvorst. Er staan de wijnboeren diverse middelen tot hun beschikking: zo hebben ze kachels in de wijngaard om de kou te verdrijven of sproeit men water om de knoppen en de bloesem te beschermen.

More Information
Producent Francis Boudin
Herkomst Bourgogne, Frankrijk
Classificatie A.C. Chablis 1er Cru Fourchaume
Druivenras Chardonnay
Bodem Zuidelijk gerichte hellingen, bestaande uit kalk en mergel.
Vinificatie geen houtrijping, handmatige oogst, langzame vergisting, opvoeding op lie
Productiewijze traditioneel
Serveertemperatuur 11-12 °C
Alcoholpercentage 13%
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
producent website www.chablis-boudin.com
Wijn-spijs suggestie Oesters, gepocheerde tarbot met beurre blanc, abondance.
Write Your Own Review
You're reviewing:Boudin Domaine de Chantemerle Chablis 1er Cru Fourchaume 2019
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.