Smaak
Paarsrode wijn met een neus van rijpe zwarte bessen en frambozen, rond en vol in de mond, met veel fruit en noten van specerijen. Fraaie, soepele, lange afdronk.
Druiven
100% Cabernet Franc
Laurence en Marc Vincent beheren sinds tien jaar het Domaine de la Paleine, dat na de strenge vorst in 1991 besloot om enkel nog kwaliteitswijnen te maken. Op de 32 ha wijngaarden in het hart van de Saumur staan voornamelijk Chenin- en Cabernet Franc-stokken. Ertussen groeit gras, opdat de stokken diep wortelen in de zeer kalkrijke bodem, wat de wijnen hun stevige, maar subtiele en fruitige karakter geeft. Na een renovatie van de wijnmakerij zijn ze biologisch gaan werken en sinds 2017 worden principes uit de biodynamie toegepast. In hun ondergrondse kelders (1,5 km lang!) liggen ruim 100.000 fessen bij 12 °C te rijpen.
Producent | Laurence en Marc Vincent |
---|---|
Herkomst | Le Puy-Notre-Dame, Loire, Frankrijk |
Classificatie | A.O.P. Saumur |
Druivenras | Cabernet Franc |
Bodem | Klei en vuursteen op zandsteen. |
Vinificatie | directe persing, handmatige oogst, vergisting in rvs, verhoging extract door pigeage |
Productiewijze | biologisch |
Serveertemperatuur | 10-12 °C |
Alcoholpercentage | 13% |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | natuurkurk |
producent website | www.domaine-paleine.com |
Wijn-spijs suggestie | Gevogelte, verse en rijpe zachte kazen, gegrild vlees. |