Domaine des Cassagnoles Colombard SD 2020

prijs aanvragen
In stock
SKU
GB0037320
Domaine des Cassagnoles Colombard
Smaak

De wijn heeft een zeer stuivend bouquet van groene appeltjes, tropisch fruit, gemaaid gras, dennen en zelfs basilicum. Fris en sappig in de mond alsof je in vers fruit bijt. De smaakvoortzetting is aromatisch, lang en vult de mond helemaal.

Druiven

100% Colombard

In 1974 ontfermden Gilles en Janine zich over het familiebedrijf, toen het maken van Armagnac nog de belangrijkste bezigheid was. Vanwege het teruglopen van deze markt besloten zij zich te gaan richten op het maken van kwaliteitswijnen. Een ware revolutie. De eerste flessen werden in 1980 gebotteld en al dertig jaar bewijzen ze dat dit de goede keuze geweest is. Al twee keer kwam een wijn van Domaine des Cassagnoles in het Proefschrift Wijnconcours als beste naar voren.

Sinds 2002 is dochter Laure een welkome kracht binnen het bedrijf, waar zij ondertussen geheel verantwoordelijk is voor vinificatie en verkoop van de opbrengst van de 76 hectare wijnbouw die uit diverse verschillende percelen bestaat. De colombard en ugni blanc hebben een hoge zuurgraad, maar omdat tijdens de gisting het fruit maximaal uit de druif gehaald wordt (maceration pelliculair) levert dit levendige, frisse wijnen op met een intense geur. Moderne technieken, marktgericht handelen en oog voor kwaliteit, dat is kenmerkend voor de wijnen van de familie Baumann.

More Information
Producent famille Baumann
Herkomst Côtes de Gascogne (Armagnac), Zuidwest-Frankrijk
Classificatie I.G.P. Côtes de Gascogne
Druivenras Colombard
Bodem Kalkhoudende zandgrond
Vinificatie lagering op rvs, macération pelliculaire (schilweking), opvoeding op lie, vergisting in rvs
Productiewijze Haute Valeur Environnementale
Serveertemperatuur 9 °C
Alcoholpercentage 12%
Inhoud fles 75cl
Sluiting schroefdop
producent website www.domainedescassagnoles.com
Suikergehalte droog
Wijn-spijs suggestie Apéritief, droge ham, olijven, salades met kip, lichtgerookte vis, stamppot rauwe andijvie met spek of gestoofde paling.
Write Your Own Review
You're reviewing:Domaine des Cassagnoles Colombard SD 2020

Verwante producten

© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.