Smaak
Donkerrode volle rode kleur, in de neus iets van kersen en ander rood fruit. Soepele aanzet met elegante tannines.
Druiven
Cabernet Sauvignon, Merlot en een klein beetje Tannat
In 1974 ontfermden Gilles en Janine zich over het familiebedrijf, toen het maken van Armagnac nog de belangrijkste bezigheid was. Vanwege het teruglopen van deze markt besloten zij zich te gaan richten op het maken van kwaliteitswijnen. Een ware revolutie. De eerste flessen werden in 1980 gebotteld en al dertig jaar bewijzen ze dat dit de goede keuze geweest is. Al twee keer kwam een wijn van Domaine des Cassagnoles in het Proefschrift Wijnconcours als beste naar voren.
Sinds 2002 is dochter Laure een welkome kracht binnen het bedrijf, waar zij ondertussen geheel verantwoordelijk is voor vinificatie en verkoop van de opbrengst van de 76 hectare wijnbouw die uit diverse verschillende percelen bestaat. De colombard en ugni blanc hebben een hoge zuurgraad, maar omdat tijdens de gisting het fruit maximaal uit de druif gehaald wordt (maceration pelliculair) levert dit levendige, frisse wijnen op met een intense geur. Moderne technieken, marktgericht handelen en oog voor kwaliteit, dat is kenmerkend voor de wijnen van de familie Baumann.
- Website: www.domainedescassagnoles.com
- Instagram: domainedescassagnoles
Producent | famille Baumann |
---|---|
Herkomst | Côtes de Gascogne (Armagnac), Zuidwest-Frankrijk |
Classificatie | I.G.P. Côtes de Gascogne |
Druivenras | Cabernet Sauvignon, Merlot, Tannat |
Bodem | Kalkplateau van Camaradon |
Vinificatie | lagering op rvs, vergisting in rvs |
Productiewijze | traditioneel |
Serveertemperatuur | 13 °C |
Alcoholpercentage | 13% |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | schroefdop |
producent website | www.domainedescassagnoles.com |
Suikergehalte | droog |
Wijn-spijs suggestie | Doordrinker, gegrilde entrecote met rodewijnjus. Canneloni gevuld met een potpourri van paddestoelen. |