Domaine Des Granges La Part des Anges Petit Negrette 2016

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0041016
Domaine Des Granges La Part des Anges Negrette
Smaak

Dieprood, uitnodigend geurend naar rijpe, zwarte bramen met een hint van leder, aardse tonen en iets ziltigs. Krachtig geurend en elegant met soepele tannines.

Druiven

100% Negrette (Pinot St. George)

Aanvullende informatie

De Negrettedruif stond voor de eeuwwisseling algemeen bekend als Pinot St. George en verwijst in zijn naam naar de donkere kleur van de wijn die ervan gemaakt wordt. Genetisch gezien komt de Negrette uit dezelfde familie als Malbec (Côt) en Tannat. De Négrette is vooral bekend van A.O.C. Fronton waarbuiten deze praktisch niet geteeld wordt.

Op Domaine des Granges wordt al vier generaties lang wijnbouw bedreven. Gelegen in de Vendée aan de Atlantische kust begon de overgrootvader van Christian Nobiron op een perceel van slechts één hectare groot. Door de jaren heen is dit uitgebreid naar 11 hectare met een bodem van schist, kwarts en stollingsgesteente. De invloed van de oceaan geeft hun wijnen een discrete zilte toets. Oogsten gebeurt handmatig en sinds 2019 is het domaine biologisch gecertificeerd (AB).

More Information
Producent Christian en Delphine Nobiron
Herkomst Olonne-sur-Mer, Vendée, Frankrijk
Classificatie I.G.P. Vin de Pays du Val de Loire
Druivenras Negrette / Pinot St. George
Bodem Schist, kwarts en stollingsgesteente.
Vinificatie geen filtratie, handmatige oogst, macération pelliculaire (schilweking), natuurlijke gisten, lagering op demi-muid
Productiewijze culture raisonnée
Serveertemperatuur 14-16 °C
Alcoholpercentage 13%
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
Suikergehalte droog
Wijn-spijs suggestie Eendenborst met wokgroenten, runderstoofpot met gegratineerde aardappelen, lamsrack met risotto en artisjokken.
Write Your Own Review
You're reviewing:Domaine Des Granges La Part des Anges Petit Negrette 2016
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.