Domaine Rabasse Charavin Syrah

prijs aanvragen
Out of stock
SKU
GD0006
Domaine Rabasse Charavin Syrah
Smaak

Granaatrode kleur, zeer aromatisch en kruidig, confiture van zwarte bessen en leer. Veel fruit rond lieflijk en krachtig met zijdezachte tannines. De wijn beschikt over een geconcentreerde smaak en heeft veel lengte en rijkdom. Soms moet deze gekarafeerd worden.

Druiven

100% Syrah vieille vignes (geplant in 1965)

Aanvullende informatie

Een aantal gemeenten in de Côtes du Rhône bezitten een speciale status (‘villages’) die zij op grond van de hoge kwaliteit van hun wijnen verworven hebben. De productienormen hier liggen hoger dan die van gewone Côtes du Rhône. Sinds 2015 is Cairanne een zelfstandige AOP, voordien behoorde het tot een groep van gemeenten die hun naam verbonden aan côtes-du-rhône met gemeentenaam.

De 853 hectare wijngaarden in Cairanne leveren voor 96% rode wijnen, en slechts voor de resterende 4% witte wijn. Met een maximum van 35 hectoliter per hectare. Het grote pluspunt van deze herkomstbenaming is de grote diversiteit in de bodem. Hier kent met drie verschillende type bodemstructuren

  • Dorre bodem met witte kalk en klei deze levert fluwelige dieprode wijnen met krachtige tannines; bewaarwijnen.
  • De rode klei-bodem geeft volle wijnen met rijke aroma.
  • De fluvioglaciale bodem, veelal op de terrassen brengen soepele ronde wijnen met een plezierig karakter voort.

Laure, dochter van Corinne Couturier is nu de patronnesse van dit wijngoed, dat reeds sinds vijf generaties in bezit van haar familie is. Natuurlijk zie je bij een bezoek haar moeder af en toe passeren. Zij kan haar werk, hobby en leven niet anders voorstellen dan op het 20 hectare grote wijngoedbedrijf dat net buiten het schilderachtige Cairanne ligt.

Zowel moeder als dochter zijn fundamentalistische wijnvrouwen, die het begrip compromis verdrukken: háár (hun) filosofie is de juiste. Tot op heden heeft ze nog geen ongelijk gekregen. Robert Parker geeft het domein vier sterren en noemt de wijnen “excellent, rich, opulent, thick and sumptuous”.

Er worden geen insecticiden, pesticiden en gewasbeschermingsmiddelen gebruikt en het gebruik van sulfiet wordt tot een minimum beperkt.

More Information
Producent Laure Couturier
Herkomst Rasteau, Rhône, Frankrijk
Classificatie A.O.P. Côtes-du-Rhône
Druivenras Syrah
Bodem De wijngaarden, bestaande uit klei en kalksteen, zijn gesitueerd op pal op het zuiden.
Vinificatie handmatige oogst, minimale filtratie, rijping in betonnen tanks, sortering op table de tri, vergisting in rvs, verhoging extract door pigeage
Productiewijze Haute Valeur Environnementale
Serveertemperatuur 17 °C
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
Suikergehalte droog
Wijn-spijs suggestie Dit soort wijnen vraagt om subtiele gerechten; denk aan steak tartaar, zwezerik met morilles en halfharde niet te overheersende kazen.
Write Your Own Review
You're reviewing:Domaine Rabasse Charavin Syrah
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.