Smaak
Mooie robijnrode kleur, aroma’s van rijp fruit, cassis en mokka met zuid Franse kruiden. In de smaak eveneens rijp en indrukken van chocolade. Toch is het fruit dat domineert en een fantastisch evenwicht geeft aan de wijn. Mede door de zijdeachtige tannine structuur is de finale hemels.
Druiven
60% Syrah, 30% Grenache en 10% Mourvèdre
Aanvullende informatie
De bodem is van zeer oude oorsprong, ruim 30 miljoen jaar ouder dan de buurman Rhône die al 100 miljoen jaar oud is.
Het Domaine Terres d’Hachène heeft de initialen H&N wat voor Hic en Nunc staat, Latijns voor hier en nu. Wat een herinnering is aan de oudste bewoners van dit gebied en hun kunst van het genieten. Het bedrijf ligt op zo’n 40 kilometer ten noorden van Montpellier in de lieu-dit ‘Le Puechlong’ dit is het hoogste deel van Saint Nazaire des Gardies de uitlopers van de Cevennen. Je bevindt je hier in een archeologisch zeer interessant gebied. Het Romeinse oppidum (hooggelegen verdedigingswerk) heeft vele bij de opgravingen veel interessante zaken opgeleverd. Tegenwoordig kent het bedrijf 14 hectare wijngaard, 200 olijfbomen en nog eens 10 hectare bos, waar schapen en lama’s lopen om het gevaar van bosbranden te minimaliseren. De bodem kent grote geologische verscheidenheid evenals het klimaat. Soms heeft het invloeden van de rivieren de Aigoual en de Libron dan weer drukt de Cevennen zijn stempel op het weer.
- Website: www.terresdhachene.com
- Instagram: terresdhachene
Producent | Nathalie en Lionel Frizon |
---|---|
Herkomst | Saint Nazaire des Gardies, Cévennes, Frankrijk |
Classificatie | A.O.P. Duché d’Uzés |
Druivenras | Grenache / Garnacha, Mourvèdre / Monastrel, Syrah |
Bodem | Klei en leisteen. Levant betekent richting het oosten daar waar de zon opkomt. De wijngaarden zijn dus ook op de oostelijke hellingen. |
Wijnmaker | Jérôme Pépin |
Vinificatie | lagering op rvs, vergisting in rvs |
Productiewijze | biologisch |
Serveertemperatuur | 16 °C |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | natuurkurk |
Suikergehalte | droog |
Wijn-spijs suggestie | Ravioli met piperadesaus, varkensrib uit de oven of BBQ met salieboter en Bayonne ham. Wortelen in boter gesauteerd met peterselie. |