Domaine Terres d’Hachène Levant 2018

prijs aanvragen
In stock
Only 3 left
SKU
GD0000718
Domaine Terres d’Hachène Levant
Smaak

Mooie robijnrode kleur, aroma’s van rijp fruit, cassis en mokka met zuid Franse kruiden. In de smaak eveneens rijp en indrukken van chocolade. Toch is het fruit dat domineert en een fantastisch evenwicht geeft aan de wijn. Mede door de zijdeachtige tannine structuur is de finale hemels.

Druiven

60% Syrah, 30% Grenache en 10% Mourvèdre

Aanvullende informatie

De bodem is van zeer oude oorsprong, ruim 30 miljoen jaar ouder dan de buurman Rhône die al 100 miljoen jaar oud is.

Het Domaine Terres d’Hachène heeft de initialen H&N wat voor Hic en Nunc staat, Latijns voor hier en nu. Wat een herinnering is aan de oudste bewoners van dit gebied en hun kunst van het genieten. Het bedrijf ligt op zo’n 40 kilometer ten noorden van Montpellier in de lieu-dit ‘Le Puechlong’ dit is het hoogste deel van Saint Nazaire des Gardies de uitlopers van de Cevennen. Je bevindt je hier in een archeologisch zeer interessant gebied. Het Romeinse oppidum (hooggelegen verdedigingswerk) heeft vele bij de opgravingen veel interessante zaken opgeleverd. Tegenwoordig kent het bedrijf 14 hectare wijngaard, 200 olijfbomen en nog eens 10 hectare bos, waar schapen en lama’s lopen om het gevaar van bosbranden te minimaliseren. De bodem kent grote geologische verscheidenheid evenals het klimaat. Soms heeft het invloeden van de rivieren de Aigoual en de Libron dan weer drukt de Cevennen zijn stempel op het weer.

More Information
Producent Nathalie en Lionel Frizon
Herkomst Saint Nazaire des Gardies, Cévennes, Frankrijk
Classificatie A.O.P. Duché d’Uzés
Druivenras Grenache / Garnacha, Mourvèdre / Monastrel, Syrah
Bodem Klei en leisteen. Levant betekent richting het oosten daar waar de zon opkomt. De wijngaarden zijn dus ook op de oostelijke hellingen.
Wijnmaker Jérôme Pépin
Vinificatie lagering op rvs, vergisting in rvs
Productiewijze biologisch
Serveertemperatuur 16 °C
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
Suikergehalte droog
Wijn-spijs suggestie Ravioli met piperadesaus, varkensrib uit de oven of BBQ met salieboter en Bayonne ham. Wortelen in boter gesauteerd met peterselie.
Write Your Own Review
You're reviewing:Domaine Terres d’Hachène Levant 2018
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.