Fasoli Gino Prosecco Frizzante La Corte del Pozzo

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0011500
Fasoli Gino Prosecco ‘La Corte del Pozzo’
Smaak

Zachte mousse en milde geur van fruit en bloemen. U proeft elegante en levendige zuren. Opvallend daarbij is een helderheid en zuiverheid die u doen verbazen. Romig en toch fris.

Druiven

100% Glera (Prosecco)

Aanvullende informatie

De druiven zijn afkomstig van wijngaarden die niet in het bezit zijn van Fasoli. Zij kopen de druiven en vinifiëren zelf. Het werk in de wijngaarden wordt gedaan onder toezicht van Fasoli. Het symbool van deze wijnen is een oude waterput, die een prominente plaats heeft in het hart van de binnenplaats van het bedrijf. Deze put stamt uit de 18e eeuw en was oorspronkelijk één van de twee putten uit het hele dorp. De reden om dit symbool te kiezen is tweeledig: een ontmoetingspunt voor het dorp en de rijkdom van het bezit van een eigen waterbron.

Het wijnbouwbedrijf van de familie Fasoli bestaat sinds 1925. De broers Amadio en Natalino werken sinds 1990 geheel biologisch. Vader Gino was in 1980 al begonnen met experimenten voor deze werkwijze. Tussen de rijen druivenstokken worden bewust diverse grassoorten en kruiden gehouden om het regenwater en het organische materiaal beter in de grond te kunnen laten doordringen. Door hun manier van werken hebben de wijnen altijd een hoge concentratie in smaakstoffen.

More Information
Producent Amadio en Natalino Fasoli
Herkomst Veneto, Italië
Classificatie D.O.C. Prosecco
Druivenras Glera / Prosecco
Bodem Een leemhoudende bodem met veel keien.
Productiewijze biologisch
Serveertemperatuur 6 °C
Alcoholpercentage 12,0%
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
producent website www.fasoligino.com
CO2-gehalte frizzante
Wijn-spijs suggestie Bruschetta, kleine visgerechten, een heerlijk apéritief.
Write Your Own Review
You're reviewing:Fasoli Gino Prosecco Frizzante La Corte del Pozzo
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.