Smaak
Kersenrood en de kleur van de jeugd. Florale geuren in de neus met hints van rijp fruit en smeuïg. In de smaak goede balans met fijne zuurgraad, rond vol romig en lange afdronk.
Druiven
100% Monastrel (officieel: Monastrel Pie Franco), wijngaarden ouder dan 40 jaar.
Aanvullende informatie
Monastrel is het Spaanse equivalent van mourvèdre. Sinds 1966 heeft Jumilla de D.O. status.
Finca Bacara is een nieuw familie wijngoed in Jumilia dat gestart is in 2015. De familie richt zich op het maken van kwaliteitswijnen, met attractieve design etiketten. Hierbij kunnen ze rekenen op de beste wijngaarden uit de regio. Deze liggen in het noordoosten van Jumilia op een hoogte van 900 meter boven zeeniveau. De combinatie van hoogte met klimaat en bodem staan garant voor iets bijzonders.
- Website: www.fincabacara.com
- Instagram: finca_bacara
Producent | Finca Bacara |
---|---|
Herkomst | Jumilia, oosten van Spanje. |
Classificatie | A.O.P Jumilia |
Druivenras | Mourvèdre / Monastrel |
Bodem | Kalksteen met zand en stenen |
Serveertemperatuur | 17 °C |
Alcoholpercentage | 14,0% |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | natuurkurk |
producent website | www.fincabacara.com |
Suikergehalte | droog |
Wijn-spijs suggestie | Risotto met kabeljauw of tonijn, rood vlees van de gril, en blauw kaas. |
Bacara Crazy Grapes Jumilla 2016
Finca Bacara Crazy Grapes