Azabache Tempranillo blanco 2021

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0036521
Fincas de Azabache Tempranillo blanco
Smaak

Helder strogeel van kleur met een groene tint. Zeer fruitig, geurend naar wit fruit met een tropische touch. Soepel en fris in de mond met een goede balans tussen zuurgraad en alcoholgehalte. Een lange, aangename afdronk met daarin opnieuw wit fruit.

Druiven

100% Tempranillo blanco

Aanvullende informatie

Tempranillo blanco werd in 1988 ontdekt in een wijngaard en is een natuurlijke mutatie van de gewone tempranillodruif. In 2007 werden de richtlijnen vastgelegd waaronder tempranillo blanco in witte Rioja-wijnen met D.O.C.-status mocht worden gebruikt. Fincas de Azabache teelt pas sinds een jaar of vijf dit druivenras, waarvoor zij 17 hectare hebben vrijgemaakt.

Fincas de Azabache werd op 20 november 1955 onder de naam 'Bodegas de Viñedos de Aldeanueva' opgericht als samenwerkingsverband van wijnboeren. In de jaren zestig groeide het bedrijf doordat meer wijnboeren zich aansloten. Tot diep in de jaren zeventig werd de wijn bijna uitsluitend in de directe omgeving gedronken. Daarna begon men voorzichtig met export. Sinds de eeuwwisseling is het één van de modernste coöperaties in Spanje.

More Information
Producent Fincas de Azabache
Herkomst Aldeanueva de Ebro, Rioja, Spanje
Classificatie D.O.C. Rioja
Druivenras Tempranillo blanco
Bodem Klei met kiezelstenen
Vinificatie opvoeding op lie, vergisting op lage temperatuur
Productiewijze traditioneel
Serveertemperatuur 6-8 °C
Alcoholpercentage 12%
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
producent website www.fincasdeazabache.com
Suikergehalte droog
Wijn-spijs suggestie Bij rauwe of gekookte schelpdieren, pulpa à la Gallega of zelfs inktvis gekookt in eigen inkt. Maar ook gewoon bij gegrilde vis of vis in saus.
Write Your Own Review
You're reviewing:Azabache Tempranillo blanco 2021
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.