Domaine de Laulan Sauvignon Blanc 2018

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0010518
Domaine de Laulan Sauvignon Blanc
Smaak

De pure geur van sauvignon: buxustakjes, groene appels en tonen van citrusvruchten. In de smaak dezelfde frisse kenmerken. Het is een fantastische, levendige, ranke wijn.

Druiven

100% Sauvignon blanc

Aanvullende informatie

Het gebied grenst zowel aan de Bordeauxstreek als aan de Bergerac. Het dorpje Duras is vooral bekend om zijn kasteel uit de 14e eeuw van de Hertogen van Duras. Verder is de omgeving bekend om het fruit, met name de pruimen. Naast wijngaarden heeft Laulan 100 hectare met andere gewassen waaronder graan.

Broer en zus werken nog immer samen met vader Gilbert op afstand. Hij was degene die het ouderlijk bedrijf -53 hectare wijngaard- overnam en zich met hart en ziel inzette voor het maken van zuivere wijnen met ras en nerf. Sinds enkele jaren is hij met pensioen.

Domaine de Laulan is gelegen in de vallei van de Dropt. De leemachtige kalkgrond is hier karakteristiek en buitengewoon geschikt voor de sauvignondruif. De kwaliteit van de wijnen is zeker gezien de prijs van topniveau.

In alles is te merken dat ze het label van ‘petit Bordeaux’ ontstegen zijn. Domaine de Laulan is een grossier in het winnen van prijzen. Wij zijn ervan overtuigd dat Régis en Angélique met hun capaciteiten de prijzenkast moeten uitbreiden.

More Information
Producent Régis en Angélique Geoffroy
Herkomst Zuidwest-Frankrijk, ten oosten van Bordeaux.
Classificatie A.C. Côtes-de-Duras
Druivenras Sauvignon blanc
Bodem 35 ha kalkhoudende leemgrond op een hoogte van tussen de 75 en 105 meter.
Serveertemperatuur 9 °C
Alcoholpercentage 13,0%
Inhoud fles 75cl
producent website www.domainelaulan.com
Wijn-spijs suggestie Groene salade, ham, Thaise gerechten, geitenkaas
Write Your Own Review
You're reviewing:Domaine de Laulan Sauvignon Blanc 2018
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.