Smaak
De typische geur van Merlot (grafiet, staal, roet) vermengd met fruit en kruidigheid. In de smaak domineert het rode fruit, de tannines zijn zacht en de afdronk is prachtig in balans.
Druiven
70% Merlot, 25% Cabernet Franc, 5% Malbec
Vanuit de toren van Château Peybonhomme kijkt men majestueus uit over de omliggende wijngaarden van Cars, een dorpje vlak bij Blaye. Hier maken Catherine en Jean-Luc Hubert hun uitmuntende, biologisch-dynamisch geproduceerde wijn. Dit is de grootste regio in Bordeaux waar deze vorm van wijnbouw plaatsvindt. Bij de wijnbouw maken ze gebruik van natuurlijke krachten waardoor ze geen gebruik hoeven te maken van de moderne techniek. Op deze manier bewaren zij de balans tussen mens en wijnstok. De Merlot is de dominante druif. Vanaf het planten van de druivenstok tot en met de botteling wordt het proces gecontroleerd door Ecocert. Door deze zorgvuldige manier van werken blijft in ieder geval dit deel van Bordeaux bewaard voor volgende generaties.
- Website: hubert-vigneron.com
Producent | Catherine en Jean-Luc Hubert |
---|---|
Herkomst | Bordeaux, Frankrijk |
Classificatie | A.C. Premières Côtes de Blaye, Cru Bourgeois |
Druivenras | Cabernet Franc, Malbec, Merlot |
Bodem | 64 ha 30 jaar oude, biologisch-dynamisch beheerde wijngaarden (gecontroleerd door Ecocert). De samenstelling is kalkhoudende leem. |
Productiewijze | biodynamisch |
Serveertemperatuur | 17 °C |
Alcoholpercentage | 13,0% |
Inhoud fles | 75cl |
producent website | www.peybonhomme.com |
Wijn-spijs suggestie | Gegrilde ribeye van blonde aquitaine, le bleu de gex. |
Château Peybonhomme-les-Tours Cru Bourgeois 2019
Château Peybonhomme-les-Tours Cru Bourgeois