La Tunella Refosco 2017 150cl

prijs aanvragen
Out of stock
SKU
GD0038317
La Tunella Refosco 2017 150cl
Smaak

De wijn heeft een intense, robijnrode kleur met paarse reflexen. U ervaart een brede, volle geur en smaak met veel fruit en specerijen, met indrukken van frambozen, bramen, cacao en tabak. U proeft een goede, ronde structuur met een aangenaam bittertje in de afdronk en vanilletonen zijn speels en plezierig lang aanwezig.

Druiven

100% Refosco dal peduncolo rosso

Aanvullende informatie

Typische druivenrassen voor deze regio zijn de Friulano (voorheen: Tocai friulano) en de Ribolla gialla voor de witte wijnen, voor de rode wijn is dat de Refosco. Refosco dal pedunculo rosso betekent ‘Refosco met rode stelen’.

De wijngaarden, vaak op terrassen, zijn gelegen op een heuvelig terrein en bezitten een uniek microklimaat. Deze gunstige omstandigheden zijn een combinatie van de invloed van de zee en de Alpen die zich beiden op geringe afstand bevinden.

‘La Tunella’ is de oude naam van het gehucht op de heuvels niet ver van de plek waar het huidige wijnbedrijf nu staat. De naam wordt reeds vermeld in een oud Oostenrijks register, genaamd ‘Napoleonsregister’, uit 1830. Hiermee is wel duidelijk dat het bedrijf zich op historische bodem bevindt.

Grootvader Min en vader Livio Zorzettig begonnen veertig jaar gelden het bedrijf te moderniseren. Het succes van het bedrijf wordt nu voortgezet door Massimo en Marco die samen met hun moeder waken over de kwaliteit en traditie. Marco en Massimo hebben, omdat hun vader overleed, reeds jong met hun moeder het wijnbedrijf moeten voortzetten. Beide broers hebben om de beurt hun wijnopleiding kunnen afmaken en de theorie thuis in praktijk gebracht. Hun filosofie is ‘minder maar beter’; niet gaan voor kwantiteit maar de gulden regel vasthouden dat alleen het beste goed genoeg is. Typisch Italiaans.

More Information
Producent Marco en Massimo Zorzettig
Herkomst Friuli-Venezia-Giulia, Italië
Classificatie D.O.C. Colli Orientali del Friuli
Druivenras Refosco dal peduncolo rosso
Bodem Hoog gehalte aan mergel
Vinificatie handmatige oogst, lagering op barrique, lagering op rvs, verhoging extract door remontage (overpompen) en pigeage, zeer rijpe druiven
Productiewijze traditioneel
Serveertemperatuur 18 °C
Alcoholpercentage 13,5%
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
producent website www.latunella.it
Suikergehalte droog
Wijn-spijs suggestie Stoofschotels van ree en haas, ravioli gevuld met wildragout.
Write Your Own Review
You're reviewing:La Tunella Refosco 2017 150cl

Verwante producten

© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.