Quinta Seara Special Reserve Tawny Port

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0013000

Quinta Seara D’Ordens Special Reserve Tawny

Smaak

Licht heldere bruine tint (taankleurig), de smaak is friszoet maar bevat ook duidelijke lagering aroma’s, en is daardoor vol met indrukken van gedroogd fruit, rijp en complex. Indrukwekkende lange afdronk.

Druiven

Touriga nacional, Tinta roriz, Touriga franca en Tinta barroca.

Aanvullende informatie

Tawny Port ontleent de naam door een rijping van meerdere jaren in eikenhouten vaten, waardoor de Tawny licht kan oxideren en lichter van kleur wordt.

Op Quinta Seara d’Ordens wordt al sinds 1792 wijn gemaakt. De quinta ligt vlakbij Poiares op enkele kilometers afstand van Peso de Régua. Aan het einde van de 18de eeuw werd de quinta gekocht door de Leite familie. De eigenaar was zo verliefd op de quinta en het bijbehorende stuk land van 60 hectare, dat hij besloot flink te investeren door olijf- en amandelbomen te planten. Ook plantte hij een paar hectare met traditionele blauwe druivenrassen zoals de Touriga nacional, Tinta roriz, Tinta barroca en Touriga franca. Door de eeuwen heen is de quinta van vader op zoon doorgeven en in 1988 namen de drie broers het roer over. Zij besloten terrassen aan te leggen op de resterende 45 hectare aan grond om erosie tegen te gaan en hemelwater in het regenseizoen veel beter te reguleren. In 1992 brachten zij hun eerste Quinta Seara d’Ordens wijn op de markt

More Information
Producent António, Fernando en José Moreiro Leite
Herkomst Poiares, Douro, Portugal
Classificatie D.O.C. Douro
Druivenras Tempranillo / Tinta roriz, Tinta barroca, Touriga franca, Touriga nacional
Bodem Graniet met schilfersteen.
Serveertemperatuur 12-14 °C
Alcoholpercentage 19,5%
Inhoud fles 75cl
producent website www.searadordens.com
Wijn-spijs suggestie Bij blauwkaas maar ook dessert met noten en amandelen.
Write Your Own Review
You're reviewing:Quinta Seara Special Reserve Tawny Port
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.