Smaak
De wijn is intens en subtiel geurend naar kruiden en fruitconfituur. Hij beschikt over een zeer opvallende, elegante structuur, terwijl het aroma frisse fruittonen tentoon spreidt. Niet plomp of overheersend, maar gedoseerd. De smaak is perfect in balans, mooie zuren, sappige tannines en overweldigend in zijn eenvoud. Drink de wijn jong.
Druiven
100% Nebbiolo
Giovanni Lodali bouwde na de oorlog een huis op een grote kelder in Treiso, zijn zoon Lorenzo bouwde het wijnbedrijf uit met delen in Barbaresco en Barolo. Toen in 1982 Lorenzo overleed nam zijn vrouw het bedrijf over. Walter was nog te jong om zich met het bedrijf te bemoeien, maar nadat hij zijn diploma oenologie in Alba gehaald had, bracht hij nieuw leven in het bedrijf door vele verbeteringen aan te brengen zoals apparatuur in kelder en nieuwe beplanting in de wijngaard. Zie hier een familiegeschiedenis in notendop. Om echt meer van de familie en haar geschiedenis te begrijpen is er maar een manier; ‘proef de vrucht van de aarde en geniet’.
Azienda Walter Lodali bezit 15 hectare wijnbouw, waarvan 3 hectare beschikbaar voor Barolo. Daarnaast heeft hij wijngaarden in Barbaresco en Barbera, Treiso, Roero en la Morra. Behalve barolo maakt hij nog chardonnay en moscato d'Asti. Naast het wijnbedrijf heeft hij nog twee restaurants en zes hotelkamers.
- Website: www.lodali.it
- Instagram: lodali_wine_ en walter_lodali_
Producent | Walter Lodali |
---|---|
Herkomst | Treiso, Piëmonte, Italië |
Classificatie | D.O.C.G. Barolo |
Druivenras | Nebbiolo |
Bodem | In totaal 40 ha wijnbouw. De wijngaarden zijn zuidoostelijk gericht. |
Vinificatie | handmatige oogst, lagering op fles, opvoeding op eikenhout |
Productiewijze | traditioneel |
Serveertemperatuur | 18 °C |
Alcoholpercentage | 14,0% |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | natuurkurk |
producent website | www.lodali.it |
Wijn-spijs suggestie | Vleesgerechten, paddestoelen en truffels, rijpe kazen. |
Lodali Barolo Bricco Ambrogio 2019
Lodali Barolo Bricco Ambrogio