Lodali Barolo Bricco Ambrogio 2019

prijs aanvragen
Out of stock
SKU
GD0011019

Lodali Barolo Bricco Ambrogio

Smaak

De wijn is intens en subtiel geurend naar kruiden en fruitconfituur. Hij beschikt over een zeer opvallende, elegante structuur, terwijl het aroma frisse fruittonen tentoon spreidt. Niet plomp of overheersend, maar gedoseerd. De smaak is perfect in balans, mooie zuren, sappige tannines en overweldigend in zijn eenvoud. Drink de wijn jong.

Druiven

100% Nebbiolo

Giovanni Lodali bouwde na de oorlog een huis op een grote kelder in Treiso, zijn zoon Lorenzo bouwde het wijnbedrijf uit met delen in Barbaresco en Barolo. Toen in 1982 Lorenzo overleed nam zijn vrouw het bedrijf over. Walter was nog te jong om zich met het bedrijf te bemoeien, maar nadat hij zijn diploma oenologie in Alba gehaald had, bracht hij nieuw leven in het bedrijf door vele verbeteringen aan te brengen zoals apparatuur in kelder en nieuwe beplanting in de wijngaard. Zie hier een familiegeschiedenis in notendop. Om echt meer van de familie en haar geschiedenis te begrijpen is er maar een manier; ‘proef de vrucht van de aarde en geniet’.

Azienda Walter Lodali bezit 15 hectare wijnbouw, waarvan 3 hectare beschikbaar voor Barolo. Daarnaast heeft hij wijngaarden in Barbaresco en Barbera, Treiso, Roero en la Morra. Behalve barolo maakt hij nog chardonnay en moscato d'Asti. Naast het wijnbedrijf heeft hij nog twee restaurants en zes hotelkamers.

More Information
Producent Walter Lodali
Herkomst Treiso, Piëmonte, Italië
Classificatie D.O.C.G. Barolo
Druivenras Nebbiolo
Bodem In totaal 40 ha wijnbouw. De wijngaarden zijn zuidoostelijk gericht.
Vinificatie handmatige oogst, lagering op fles, opvoeding op eikenhout
Productiewijze traditioneel
Serveertemperatuur 18 °C
Alcoholpercentage 14,0%
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
producent website www.lodali.it
Wijn-spijs suggestie Vleesgerechten, paddestoelen en truffels, rijpe kazen.
Write Your Own Review
You're reviewing:Lodali Barolo Bricco Ambrogio 2019
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.