Ninfa Escolha tinto 2016

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0042716
Ninfa Escolha tinto 2016
Smaak

Helder robijnrood van kleur met aroma's van zwart fruit en hout. In de mond iets vegetaal met een hint bittere cacao. Fris en soepel met subtiele houttonen.

Druiven

Alfrocheiro en Touriga Nacional, single vineyard

De blauwe roos in het logo alludeert aan onhaalbare perfectie, het onmogelijke, de belofte van uitmuntendheid. Tegelijkertijd verbeeldt het de zorgzaamheid voor de grote 'familie' die tijdens het bestaan van het bedrijf is gevormd.

De druivenoogst vormt het hoogtepunt van deze 'familie' bestaande uit verwanten, vrienden en zakenrelaties. Zij zijn allen uitgenodigd om deel te nemen aan dit cruciale moment in het bestaan van João's wijnen. Hij gelooft erin dat eenieders betrokkenheid bij de oogst onvermijdelijk zal leiden tot een beter eindproduct in de fles.

Deze combinatie van vertrouwen en verbondenheid is wat João nastreeft en stimuleert bij iedereen die op één of andere manier met zijn wijnen geassocieerd is.  Zo geeft hij het beste en belangrijker nog: het resultaat van maandenlange toewijding, zijn wijnen.

De naam Ninfa verwijst naar het ornament van een slapende waternimf op een fontein, welke bij een opgraving van een Romeinse villa in Rio Maior is aangetroffen.

Website:
Instagram:
More Information
Producent João Barbosa
Herkomst Rio Maior, Santarém, Tejo, Portugal
Classificatie D.O.C. Tejo
Druivenras Touriga nacional, Alfrocheiro
Bodem Kalkhoudende kleigrond
Vinificatie geen filtratie, lagering op barrique, vergisting in rvs
Productiewijze duurzaam
Serveertemperatuur 16-18 °C
Alcoholpercentage 13%
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
Suikergehalte droog
Write Your Own Review
You're reviewing:Ninfa Escolha tinto 2016
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.