Pauly Spätburgunder Reserve Barrique SD 2019

prijs aanvragen
In stock
Only 2 left
SKU
GD0001019
Pauly Spätburgunder Reserve 2018
Smaak

Robijnrode kleur, elegante spätburgunder met een tanninestructuur die perfect in harmonie is. In de geur kersen en ander rood fruit. Levendige wijn waarbij de houttonen wel aanwezig zijn maar niet opdringerig worden. Rijpe wijn met veel fruit en een geweldige imponerende finale met veel drinkplezier.

Druiven

Spätburgunder uit Lieserer Schloßberg en Lieserer Niederberg–Helden

Aanvullende informatie

De gemiddelde tijd om één hectare van de steile hellingen te bewerken is 1200 uur, tegenover twee tot driehonderd uur voor de platter gelegen delen.

In het midden van de Moezel ligt Lieser, dicht bij Bernkastel, dat de thuisbasis vormt van het acht hectare tellende wijngoed Axel Pauly. Sinds 2009 is Axel de derde generatie die verantwoording draagt voor het familiewijngoed. Zijn grootvader was naast wijnboer nog visser in diezelfde Moezel. Axel studeerde in Geisenheim en liep stages in Californië en Nieuw-Zeeland, waarna hij in 2004 terugkwam om zijn vader Rudolf te helpen.

Natuurlijk kwam hij met goede ideeën terug van zijn stages, zowel qua ontwikkeling van wijntechnieken alsook wat marketing betreft. Zo stelt het huidige etiket niet alleen een moezellandschap voor, maar wanneer je de fles 90° draait ontdek je de gezichtsprofielen van de drie generaties wijnboeren: Peter, Rudolf en Axel. Ondanks alles blijft hij trouw aan de identiteit van zijn geboortegrond; wijn met een regionaal karakter, licht en met de typische moezel leisteen als kenmerk.

More Information
Producent Axel Pauly
Herkomst Lieser, Moezel, Duitsland
Classificatie Qualitätswein trocken
Druivenras Pinot noir / Spätburgunder
Bodem Donkere klei-leisteen (Tonschiefer), met groot aandeel stenen, perfect gelegen op de steile zuidelijke hellingen, aangelegd door de Romeinen.
Vinificatie geen filtratie, lagering op barrique, late oogst, soutirage (oversteken), vergisting op barrique
Productiewijze traditioneel
Serveertemperatuur 16 °C
Alcoholpercentage 13,5%
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
Suikergehalte droog
Wijn-spijs suggestie Lamskoteletten, zwezerik met cantharellen. Boerenkip met couscous en gegrilde aubergines
Write Your Own Review
You're reviewing:Pauly Spätburgunder Reserve Barrique SD 2019

Verwante producten

© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.