Stoffel Crémant d'Alsace blanc brut

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0007300

Stoffel Crémant d’Alsace blanc Brut

Smaak

Het aroma doet denken aan verse, knapperige druiven. Tijdens het proeven wordt direct een romige mousse gevormd. De wijn is lekker fris en niet zo verzadigend als bij het klassieke voorbeeld. Ten slotte biedt deze wijn een lange, heldere afdronk.

Druiven

70% Pinot Blanc, 30% Chardonnay

Aanvullende informatie

De Elzas is 170 km lang en slechts enkele kilometers breed. De wijngaarden liggen beschut tegen de oostelijke voetheuvels van de Vogezen, de andere grens wordt gevormd door de Rijn. Er zijn ruim 7800 wijnboeren die gemiddeld minder dan 10 ha bezitten en ruim 45 % heeft zelfs minder dan 5 ha.

Na grootvader Antoine en moeder Annick staat (klein)zoon Mathieu aan het roer van het bedrijf. In 2017 is men is hij gestart met de overgang naar biologisch werken; certificering volgt in de komende jaren. De acht hectare wijngaarden bevinden zich vooral op een bodem van marnekalk en leem. Deze bodem werd zo’n 50 miljoen jaar geleden geformeerd, toen het Zwarte Woud en de Vogezen nog één waren.

Door ijstijd, erosie en overstromingen is het middelste deel ingezakt, waarna de beddingen samengeperst en opgehoopt werden. Op die breekpunten treffen we wijnbouw aan. Met een potpourri aan druivenrassen maakt Annick Stoffel hier misschien niet de meest modieuze, maar wel altijd verrassend lekkere wijnen.

More Information
Producent Annick Stoffel
Herkomst Elzas, noordoosten van Frankrijk
Classificatie A.C. Crémant d’Alsace
Druivenras Chardonnay, Pinot blanc / Weisser Burgunder
Bodem Marnekalk op leem.
Serveertemperatuur 6 °C
Alcoholpercentage 12,5%
Inhoud fles 75cl
producent website www.antoinestoffel.com
Wijn-spijs suggestie Apéritief, gedroogde ham, rosbief en gerookte zalm.
Write Your Own Review
You're reviewing:Stoffel Crémant d'Alsace blanc brut
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.