Stoffel Gewürztraminer Grand Cru Eichberg 2017

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0007517

Stoffel Gewürztraminer Grand Cru Eichberg

Smaak

Het is een weelderige wijn die pittig van stijl is, geurend naar grapefruit en litchi en het typisch kruidige specerijenaroma en met een spoortje zoet. De smaak is een waterval aan indrukken: rozen, litchi en natuurlijk peper. Weelderig en stoere stijl.

Druiven

100% Gewürztraminer

Aanvullende informatie

De Elzas is 170 km lang en slechts enkele kilometers breed. De wijngaarden liggen beschut tegen de oostelijke voetheuvels van de Vogezen, de andere grens wordt gevormd door de Rijn. Er zijn ruim 7800 wijnboeren die gemiddeld minder dan 10 ha bezitten en ruim 45% heeft zelfs minder dan 5 ha.

Na grootvader Antoine en moeder Annick staat (klein)zoon Mathieu aan het roer van het bedrijf. In 2017 is men is hij gestart met de overgang naar biologisch werken; certificering volgt in de komende jaren. De acht hectare wijngaarden bevinden zich vooral op een bodem van marnekalk en leem. Deze bodem werd zo’n 50 miljoen jaar geleden geformeerd, toen het Zwarte Woud en de Vogezen nog één waren.

Door ijstijd, erosie en overstromingen is het middelste deel ingezakt, waarna de beddingen samengeperst en opgehoopt werden. Op die breekpunten treffen we wijnbouw aan. Met een potpourri aan druivenrassen maakt Annick Stoffel hier misschien niet de meest modieuze, maar wel altijd verrassend lekkere wijnen.

More Information
Producent Annick Stoffel
Herkomst Elzas, Frankrijk
Classificatie A.C. Alsace
Bodem Marnekalk op leem.
Serveertemperatuur 13 °C
Alcoholpercentage 13%
Inhoud fles 75cl
producent website www.antoinestoffel.com
Wijn-spijs suggestie Foie gras, uientaart en munsterkaas met kummel, rababarbertaart met abrikozen, passievruchtenmousse met cocos.
Write Your Own Review
You're reviewing:Stoffel Gewürztraminer Grand Cru Eichberg 2017
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.