Krug Chardonnay Reserve 2017

prijs aanvragen
In stock
Only 5 left
SKU
GD0000917
Krug Chardonnay Reserve
Smaak

Licht strogeel met groene reflexen, in de geur appel en onrijpe banaan met een hint van citrus. Sappig fris met elegante houttoon.

Druiven

100% Chardonnay

Aanvullende informatie

De afbeelding op het etiket is een verhaal uit de Griekse mythologie. Het verbeeldt het eeuwig liefdesverhaal van Amor en Psyche. De sterfelijke Psyche was zo wonderschoon, dat Venus, de moeder van Amor, jaloers werd. Als Godin van de liefde droeg Venus haar zoon op Psyche te koppelen aan de lelijkste man van het rijk. Bij hun eerste ontmoeting viel Amor als een blok voor Psyche. Omdat hun liefde heimelijk was kon het liefdesspel alleen in het donker plaatsvinden. Psyche kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en ontstak het licht, waardoor hun liefde openbaar werd. Als troost liet Amor Psyche ambrozijn drinken; de godendrank. Dit maakte haar onsterfelijk en verhief haar tot het goddelijke.

Sinds 1746 is de familie Krug gevestigd in Gumpoldskirchen. Begin vorige eeuw werd het ‘Alte Zechhaus’ overgenomen en in 1970 begonnen zij hier hun Heurigen. Naast hun Heurigen en een aantal hotelkamers is er het 34 hectare tellende wijnbedrijf waar de nadruk op ligt.

Gustav bouwde in 1998 midden in de wijngaarden zijn nieuwe ‘kelder’ waar hij zijn volgens de ‘culture raisonée’ verbouwde druiven in een moderne setting vinifieert. Hoewel het gebied bekender is om zijn witte wijnen, is Gustav’s ambitie om de absolute top in rode wijnen te maken. Zijn cuvées als “Die Versuchung” en “Privat” zijn hiervan een goed voorbeeld. De druiven worden steeds streng geselecteerd, dat begint al in de wijngaard, maar ook na de oogst vlak voor de vinificatie. De druiven worden uiteraard apart vergist en dan volgt voor iedere wijn wederom een selectie zodat de rijpste druiven in de beste cuvees komen.

Gustav’s prijzenkast zou boordevol zitten als hij voor elke wijn die een prijs gewonnen heeft een bokaal zou krijgen.

More Information
Producent Gustav Krug
Herkomst Gumpoldskirchen, Niederösterreich, Oostenrijk
Classificatie Qualitätswein aus Österreich Thermenregion
Druivenras Chardonnay
Bodem Kalkachtige bodem
Vinificatie lagering in fouder, vergisting in rvs
Productiewijze culture raisonnée
Serveertemperatuur 11 °C
Alcoholpercentage 14%
Inhoud fles 75cl
Sluiting schroefdop
Suikergehalte droog
Wijn-spijs suggestie Zoetwatervis, maar ook mosselen, kreeft. Italiaanse pasta’s met vongole en salie.
Write Your Own Review
You're reviewing:Krug Chardonnay Reserve 2017
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.