Weingut Neumer Weinmann Herrnsheimer Spätburgunder SD 2019

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0040919
Weingut Neumer Weinmann Herrnsheimer Spätburgunder
Smaak

Helderrode kleur. In de geur veel rood fruit waarbij de kersen en zwarte bessen overheersen. Verder indrukken van noten, aards en hint van tabak. In de smaak veel fruit en elegante zachte tannines met zelfs een kruidige ondertoon, maar vooral veel sap. De afdronk is indrukwekkend met fijne zuurgraad rode draad.

Druiven

100% Spätburgunder (Pinot noir)

Aanvullende informatie

Rheinhessen is met 26 duizend hectare wijnbouw het grootste wijnbouwgebied van Duitsland, lang noemde men het vanwege de hoge opbrengsten de ‘wijnschuur van Duitsland’. Op dit moment is er een generatie jonge wijnboeren die wijnen maken van zeer hoge kwaliteit, bovendien kent het gebied verhoudingsgewijs de meeste bio-wijnboeren.

In 1991 nam Lucia Neumer samen met haar man Hubertus Weinmann het bedrijf van haar ouders over en ontstond de grote naamsverwarring. Het wijngoed bleef de naam Neumer houden maar de wijnen werden onder de naam Weinmann verkocht. Hubertus is toen gelijk overgeschakeld naar biologische wijnbouw. De percelen zijn verdeeld over 3 gemeenten: Gau Oderheim, Uelversheim en Henzheim. Naast de traditionele druivenrassen als Riesling bestaat er een voorliefde voor Pinot noir en Chardonnay. Deze twee rassen worden volgens de klassieke Bourgogneschool gemaakt.

Sinds de zonen Theo (wijnmaker), Paul (kantoor) en Felix (bedrijfsleider) de taken van hun ouders overnamen, werd er direct begonnen om over te gaan op de biodynamische landbouwmethode. Sinds 2017 zijn zij gecertificeerd Demeter. De broers zijn altijd op zoek om de kwaliteit te verhogen, maar ook de markt voor hun biodynamische wijnen te promoten. Zo nauwgezet en gedetailleerd als er in de wijngaarden gewerkt wordt, zo weinig wordt er ingegrepen in de wijnkelder. Hubertus noemt dit: “het gecontroleerde nietsdoen”. Sinds 2009 heeft hij de vinificatie voor wijnboeren die biologisch druiven verbouwen maar te klein zijn om zelf wijn te maken op zich genomen. Deze wijnen worden apart verkocht onder de naam Weinmann Organics.

Op dit moment bewerken zij dertig hectare wijngaarden in het Rheinhessische heuvelland. Door ruime investeringen in gebouwen is er plaats voor toekomstige uitbreiding. De toekomst zal het leren.

More Information
Producent Hubertus Weinmann
Herkomst Herrnsheim, Rheinhessen, Duitsland
Classificatie Qualitätswein (Qba) trocken
Druivenras Pinot noir / Spätburgunder
Bodem Leem en lössbodem.
Vinificatie koele vergisting, langzame vergisting, minimale filtratie, vergisting in betonnen cuves
Productiewijze biodynamisch, biologisch, veganistisch
Serveertemperatuur 17 °C
Inhoud fles 75cl
Sluiting schroefdop
Suikergehalte droog
Wijn-spijs suggestie Lamsrack met eigen jus of kruidige (lams) worstjes van de BBQ met bulgur en yoghurtmuntsaus. Kapoen met truffelaardappelen.
Write Your Own Review
You're reviewing:Weingut Neumer Weinmann Herrnsheimer Spätburgunder SD 2019
© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.