Smaak
De wijn heeft een zeer stuivend bouquet van groene appeltjes, tropisch fruit, gemaaid gras, dennen en zelfs basilicum. Fris en sappig in de mond alsof je in vers fruit bijt. De smaakvoortzetting is aromatisch, lang en vult de mond helemaal.
Druiven
100% Colombard
In 1974 ontfermden Gilles en Janine zich over het familiebedrijf, toen het maken van Armagnac nog de belangrijkste bezigheid was. Vanwege het teruglopen van deze markt besloten zij zich te gaan richten op het maken van kwaliteitswijnen. Een ware revolutie. De eerste flessen werden in 1980 gebotteld en al dertig jaar bewijzen ze dat dit de goede keuze geweest is. Al twee keer kwam een wijn van Domaine des Cassagnoles in het Proefschrift Wijnconcours als beste naar voren.
Sinds 2002 is dochter Laure een welkome kracht binnen het bedrijf, waar zij ondertussen geheel verantwoordelijk is voor vinificatie en verkoop van de opbrengst van de 76 hectare wijnbouw die uit diverse verschillende percelen bestaat. De colombard en ugni blanc hebben een hoge zuurgraad, maar omdat tijdens de gisting het fruit maximaal uit de druif gehaald wordt (maceration pelliculair) levert dit levendige, frisse wijnen op met een intense geur. Moderne technieken, marktgericht handelen en oog voor kwaliteit, dat is kenmerkend voor de wijnen van de familie Baumann.
- Website: www.domainedescassagnoles.com
- Instagram: domainedescassagnoles
Producent | famille Baumann |
---|---|
Herkomst | Côtes de Gascogne (Armagnac), Zuidwest-Frankrijk |
Classificatie | I.G.P. Côtes de Gascogne |
Druivenras | Colombard |
Bodem | Kalkhoudende zandgrond |
Vinificatie | lagering op rvs, macération pelliculaire (schilweking), opvoeding op lie, vergisting in rvs |
Productiewijze | Haute Valeur Environnementale |
Serveertemperatuur | 9 °C |
Alcoholpercentage | 12% |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | schroefdop |
producent website | www.domainedescassagnoles.com |
Suikergehalte | droog |
Wijn-spijs suggestie | Apéritief, droge ham, olijven, salades met kip, lichtgerookte vis, stamppot rauwe andijvie met spek of gestoofde paling. |