Smaak
Helderrood van kleur met een zweem van paars, een verfjnde neus van vers rood fruit en een hint anijs. Zachte tannines maken dit een soepele, makkelijk drinkbare wijn voor alledag.
Druiven
Cabernet Franc, Grolleau noir
Het Château de Passavant staat in de zuidelijke Anjou waar de rivier de Passavant ontspringt. Claire en Olivier Lecomte en François David, de vierde generatie wijnbouwers, bestieren het kasteel sinds 1993. De 55ha wijngaarden bewerken zij sinds 1998 biologisch en sinds 2011 volledig biodynamisch. Hun witte druiven oogsten zij handmatig en ze maken bij voorkeur gebruik van natuurlijke gisten voor de fermentatie.
In het jaar 928 werd voor het eerst gebouwd op de plaats waar nu het Château de Passavant staat. In de 11e eeuw liet graaf Foulques III van Anjou het kasteel verrijzen. In de daaropvolgende eeuwen is het kasteel meermaals verwoest, herbouwd en uitgebreid en tot slot in 1930 heringericht als wijnhuis met bijbehorende kelders.
- Website: passavant.net
- Instagram: chateau_de_passavant
Producent | Claire en Olivier Lecomte, François David |
---|---|
Herkomst | Passavant-sur-Layon, Loire, Frankrijk |
Classificatie | A.O.C. Anjou |
Druivenras | Cabernet Franc, Grolleau noir |
Bodem | Verweerde groenschist en zandsteen. |
Vinificatie | opslag en rijping op rvs, vergisting in rvs |
Productiewijze | biodynamisch, biologisch |
Serveertemperatuur | 14 °C |
Alcoholpercentage | 12,5% |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | natuurkurk |
producent website | www.passavant.net |
Wijn-spijs suggestie | Gerechten van varkensvlees of wit suddervlees, gekookt vlees, gevulde vis of gewoon voor bij de barbecue. |