Smaak
Een kleur tussen kersenrood en zalmroze, een complexe, rijke neus met frambozen en aardbeien, versterkt door tonen van bloemen en banaan. Heerlijk fris in de mond met een klein tinteltje wat de wijn haar levendigheid geeft. Tot slot een lange afdronk.
Druiven
70% Grolleau noir, 30% Cabernet Franc
Het Château de Passavant staat in de zuidelijke Anjou waar de rivier de Passavant ontspringt. Claire en Olivier Lecomte en François David, de vierde generatie wijnbouwers, bestieren het kasteel sinds 1993. De 55ha wijngaarden bewerken zij sinds 1998 biologisch en sinds 2011 volledig biodynamisch. Hun witte druiven oogsten zij handmatig en ze maken bij voorkeur gebruik van natuurlijke gisten voor de fermentatie.
In het jaar 928 werd voor het eerst gebouwd op de plaats waar nu het Château de Passavant staat. In de 11e eeuw liet graaf Foulques III van Anjou het kasteel verrijzen. In de daaropvolgende eeuwen is het kasteel meermaals verwoest, herbouwd en uitgebreid en tot slot in 1930 heringericht als wijnhuis met bijbehorende kelders.
- Website: passavant.net
- Instagram: chateau_de_passavant
Producent | Claire en Olivier Lecomte, François David |
---|---|
Herkomst | Passavant-sur-Layon, Loire, Frankrijk |
Classificatie | A.O.C. Rosé de Loire |
Druivenras | Cabernet Franc, Grolleau noir |
Bodem | Klei, mica-houdend zand, schist. |
Vinificatie | macération pelliculaire (schilweking), vergisting in rvs |
Productiewijze | biodynamisch, biologisch |
Serveertemperatuur | 10-11 °C |
Alcoholpercentage | 12% |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | natuurkurk |
producent website | www.passavant.net |
Wijn-spijs suggestie | Gerechten van wit vlees, pizza, Zuideuropese specialiteiten, gemengde salades, Provençaalse en exotische gerechten. |