Domaine d’Ardhuy Hautes Côtes de Beaune Les Perrières 2019

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0037619
Domaine d’Ardhuy Hautes Côtes de Beaune Les Perrières
Smaak

Zwak geel van kleur, minerale neus met hinten van witte bloemen. Fris en een tikje rond in de mond. Zeker niet onaantrekkelijk!

Druiven

100% Chardonnay

Aanvullende informatie

Savigny-lès-Beaune ligt aan de oostkant van de beroemde route nationale die dit gebied doorkruist. Het gros van de wijnen dat hier gemaakt wordt is elegant en gemakkelijk drinkbaar. Enkele producenten maken uitmuntende wijnen. Dit is meestal het gevolg van lage rendementen, selectief plukken en een lange inweking.

In 1947 ontmoette Gabriel d’Ardhuy zijn vrouw Eliane, een dochter van een wijnboer. Samen begonnen zijn wat nu Domaine d’Ardhuy is. Zodra de gelegenheid zich voor deed kocht hij nieuwe percelen: 1956 Corton-Pougets, 1985 Gevrey-Chambertin, 1994 Meursault, 2000 Savigny-lès-Beaune. De huidige generatie, bestaande uit hun zeven dochters, voeren het domaine naar de toekomst. Het Clos des Langres is het hart van het bedrijf met drie hectare wijngaard in de 10e eeuw geplant door de monniken van Cluny. Het Clos is hun Monopole, dat wil zeggen dat de wijngaard in zijn geheel aan één domaine toebehoort, en is tevens hun vlaggenschip.

More Information
Producent Domaine D’Ardhuy, Clos des Langres
Herkomst Corgoloin, Côte de Beaune, Bourgogne, Frankrijk
Classificatie A.O.C. Hautes Côtes de Beaune
Druivenras Chardonnay
Bodem Kalksteen met mergel
Vinificatie débourbage (verwijdering vaste stoffen uit de most), houtrijping (deels), niet geklaard, opvoeding op lie, vergisting in rvs, vergisting op barrique
Productiewijze biodynamisch, biologisch
Serveertemperatuur 14 °C
Alcoholpercentage 12,5%
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
producent website www.ardhuy.com
Suikergehalte droog
Write Your Own Review
You're reviewing:Domaine d’Ardhuy Hautes Côtes de Beaune Les Perrières 2019

Verwante producten

Upsell products

© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.