Smaak
Dieprode paarse kleur. In de neus aroma’s van ceder, groene peper en roze peperkorrels. Zacht in smaak met ronde volle smaak, frisse tonen met lange afdronk.
Druiven
40% Merlot, 40% Cabernet-Sauvignon en 20% Petit Verdot
Aanvullende informatie
De bodem is van zeer oude oorsprong, ruim 30 miljoen jaar ouder dan de buurman Rhône die al 100 miljoen jaar oud is.
Het Domaine Terres d’Hachène heeft de initialen H&N wat voor Hic en Nunc staat, Latijns voor hier en nu. Wat een herinnering is aan de oudste bewoners van dit gebied en hun kunst van het genieten. Het bedrijf ligt op zo’n 40 kilometer ten noorden van Montpellier in de lieu-dit ‘Le Puechlong’ dit is het hoogste deel van Saint Nazaire des Gardies de uitlopers van de Cevennen. Je bevindt je hier in een archeologisch zeer interessant gebied. Het Romeinse oppidum (hooggelegen verdedigingswerk) heeft vele bij de opgravingen veel interessante zaken opgeleverd. Tegenwoordig kent het bedrijf 14 hectare wijngaard, 200 olijfbomen en nog eens 10 hectare bos, waar schapen en lama’s lopen om het gevaar van bosbranden te minimaliseren. De bodem kent grote geologische verscheidenheid evenals het klimaat. Soms heeft het invloeden van de rivieren de Aigoual en de Libron dan weer drukt de Cevennen zijn stempel op het weer.
- Website: www.terresdhachene.com
- Instagram: terresdhachene
Producent | Nathalie en Lionel Frizon |
---|---|
Herkomst | Saint Nazaire des Gardies, Cévennes, Frankrijk |
Classificatie | A.O.P. Duché d’Uzés |
Druivenras | Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Bodem | Klei en leisteen. Zénite – of zenit – betekent "op het hoogste punt", daar waar de zon het hoogst aan de hemel staat. De wijngaarden liggen dan ook volledig op het zuiden en in het warmste deel van de wijngaard. |
Wijnmaker | Jérôme Pépin |
Vinificatie | houtrijping (deels), lagering op barrique, lagering op rvs, vergisting in rvs |
Productiewijze | biologisch |
Serveertemperatuur | 16 °C |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | natuurkurk |
Suikergehalte | droog |
Wijn-spijs suggestie | Zwezerik met kalfsjus, en rozemarijnaardappelen. Quiche met groene asperges enk wildzwijnsgehakt. |