Smaak
Sterke getoaste geur, indrukken van gedroogd fruit als rozijnen en vijgen en wilde honing. De fijne koolzuurbubbels geven een lekker bite, In de smaak romig en vettig met lange aanhoudende afdronk.
Druiven
50% Macabeo, 30% Xarel.lo, 20% Parellada; leeftijd wijngaard tussen 30 en 50 jaar.
Aanvullende informatie
In 1872 werd in Barcelona de cava geboren, omdat de horeca niet kon voldoen aan de vraag naar mousserende wijnen. Een originele cava kurk heeft een vierpuntige ster als kernmerk.
In het verleden was het wijnbedrijf een distilleerderij voor Spaanse Brandy. Sinds 2000 heeft men zich volledig toegelegd op het maken van kwaliteitswijnen en -cava’s. De wijngaarden liggen in Santa Fe, een plaats tussen Barcelona en Tarragona in het hart van de Penedès. Alle 247 hectare wijngaarden hebben zicht op de Middellandse Zee.De druiven zijn de sleutel tot hun succes, daarom worden er geen herbiciden gebruikt en een minimum aan pesticiden. Een deel van de wijngaarden zijn beplant volgens de ‘bush vine’ methode. Hierbij laat men de druivenstok groeien als een struik -de natuurlijke wijze- en niet op de gebruikelijke manier langs gespannen ijzerdraad. De kelder is uiteraard uitgerust met de modernste apparatuur, wat een absolute noodzaak is om de gewenste topkwaliteit te garanderen.
Producent | Maria Rosa Giró Ribot |
---|---|
Herkomst | Santa Fe del Penedès, Catalonië, Spanje |
Classificatie | D.O. Cava |
Druivenras | Macabeo, Parellada, Xarel·lo |
Bodem | Kalk-leem en kalksteen bodem. |
Serveertemperatuur | 6 °C |
Alcoholpercentage | 12,0% |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | natuurkurk |
producent website | www.giroribot.es |
CO2-gehalte | spumante |
Suikergehalte | brut nature |
Wijn-spijs suggestie | Apéritief, sushi en viscarpaccio. |
Giró Ribot Cava Mare Brut Nature Gran Reserva 2017
Giró Ribot Cava Mare Brut Nature Gran Reserva