Weingut Neumer Weinmann Trio Dornfelder trocken Paulus 2021

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0005921
Weingut Neumer Weinmann Trio Dornfelder trocken Paulus
Smaak

Sappige, kruidige wijn met frisse zuren en mooie tannines. Goed in het fruit met een dorstlessende afdronk.

Druiven

100% Dornfelder

Aanvullende informatie

Rheinhessen was vroeger de wijnschuur van Duitsland. De Dornfelder druif is een kruising van de Frühburgunder, Trollinger, Portugieser en Lemberger en is vernoemd naar de 18e eeuwse minister van financiën van Wurttemberg, die veel gedaan heeft voor de Zuidduitse wijnbouw. De laatste jaren zijn er veel wijngaarden mee aangeplant in Duitsland. Het is een stok die een grote opbrengst kan geven aan grote, zware trossen met grote bessen.

In 1991 nam Lucia Neumer samen met haar man Hubertus Weinmann het bedrijf van haar ouders over en ontstond de grote naamsverwarring. Het wijngoed bleef de naam Neumer houden maar de wijnen werden onder de naam Weinmann verkocht. Hubertus is toen gelijk overgeschakeld naar biologische wijnbouw. De percelen zijn verdeeld over 3 gemeenten: Gau Oderheim, Uelversheim en Henzheim. Naast de traditionele druivenrassen als Riesling bestaat er een voorliefde voor Pinot noir en Chardonnay. Deze twee rassen worden volgens de klassieke Bourgogneschool gemaakt.

Sinds de zonen Theo (wijnmaker), Paul (kantoor) en Felix (bedrijfsleider) de taken van hun ouders overnamen, werd er direct begonnen om over te gaan op de biodynamische landbouwmethode. Sinds 2017 zijn zij gecertificeerd Demeter. De broers zijn altijd op zoek om de kwaliteit te verhogen, maar ook de markt voor hun biodynamische wijnen te promoten. Zo nauwgezet en gedetailleerd als er in de wijngaarden gewerkt wordt, zo weinig wordt er ingegrepen in de wijnkelder. Hubertus noemt dit: “het gecontroleerde nietsdoen”. Sinds 2009 heeft hij de vinificatie voor wijnboeren die biologisch druiven verbouwen maar te klein zijn om zelf wijn te maken op zich genomen. Deze wijnen worden apart verkocht onder de naam Weinmann Organics.

Op dit moment bewerken zij dertig hectare wijngaarden in het Rheinhessische heuvelland. Door ruime investeringen in gebouwen is er plaats voor toekomstige uitbreiding. De toekomst zal het leren.

More Information
Producent Hubertus Weinmann
Herkomst Rheinhessen, Duitsland
Classificatie Qualitätswein (Qba) trocken
Druivenras Dornfelder
Bodem Leem en löss bodem.
Productiewijze veganistisch
Serveertemperatuur 17 °C
Alcoholpercentage 12,5%
Inhoud fles 75cl
Sluiting schroefdop
producent website www.weingut-neumer.de
Wijn-spijs suggestie Konijn met girolles en boerenquiche met zomertruffel
Write Your Own Review
You're reviewing:Weingut Neumer Weinmann Trio Dornfelder trocken Paulus 2021

Verwante producten

© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.