Weingut Neumer Weinmann Trio Weisser Burgunder trocken Theodor

prijs aanvragen
In stock
SKU
BT0062
Weingut Neumer Weinmann Trio Weisser Burgunder trocken Theodor
Smaak

Sappige frisse, appelige wijn, goed in de zuren en speels karakter. Mondvullend en toch lichtvoetig.

Druiven

100% Weisser burgunder (Pinot Blanc)

Aanvullende informatie

Rheinhessen was vroeger de wijnschuur van Duitsland. Er zijn nog steeds mensen die niet kunnen geloven dat er naast de Niersteiner Gutes Domthal ook super wijnen gemaakt worden.

In 1991 nam Lucia Neumer samen met haar man Hubertus Weinmann het bedrijf van haar ouders over en ontstond de grote naamsverwarring. Het wijngoed bleef de naam Neumer houden maar de wijnen werden onder de naam Weinmann verkocht. Hubertus is toen gelijk overgeschakeld naar biologische wijnbouw. De percelen zijn verdeeld over 3 gemeenten: Gau Oderheim, Uelversheim en Henzheim. Naast de traditionele druivenrassen als Riesling bestaat er een voorliefde voor Pinot noir en Chardonnay. Deze twee rassen worden volgens de klassieke Bourgogneschool gemaakt.

Sinds de zonen Theo (wijnmaker), Paul (kantoor) en Felix (bedrijfsleider) de taken van hun ouders overnamen, werd er direct begonnen om over te gaan op de biodynamische landbouwmethode. Sinds 2017 zijn zij gecertificeerd Demeter. De broers zijn altijd op zoek om de kwaliteit te verhogen, maar ook de markt voor hun biodynamische wijnen te promoten. Zo nauwgezet en gedetailleerd als er in de wijngaarden gewerkt wordt, zo weinig wordt er ingegrepen in de wijnkelder. Hubertus noemt dit: “het gecontroleerde nietsdoen”. Sinds 2009 heeft hij de vinificatie voor wijnboeren die biologisch druiven verbouwen maar te klein zijn om zelf wijn te maken op zich genomen. Deze wijnen worden apart verkocht onder de naam Weinmann Organics.

Op dit moment bewerken zij dertig hectare wijngaarden in het Rheinhessische heuvelland. Door ruime investeringen in gebouwen is er plaats voor toekomstige uitbreiding. De toekomst zal het leren.

More Information
Producent Hubertus Weinmann
Herkomst Rheinhessen, Duitsland
Classificatie Qualitätswein (Qba) trocken
Druivenras Pinot blanc / Weisser Burgunder
Bodem Leem en löss bodem.
Vinificatie geklaard met bentoniet, langzame vergisting, minimale filtratie, natuurlijke gisten
Productiewijze biologisch, veganistisch
Serveertemperatuur 11 °C
Alcoholpercentage 12,5%
Inhoud fles 75cl
Sluiting schroefdop
producent website www.weingut-neumer.de
Suikergehalte droog
Wijn-spijs suggestie Mosselen asperges à la Flamand, maiskip met kaassaus.
Write Your Own Review
You're reviewing:Weingut Neumer Weinmann Trio Weisser Burgunder trocken Theodor

Verwante producten

© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.