Smaak
Helder strogeel, met groene reflectie. Droog en fruitig met lekker bittertje.
Druiven
Pedro Ximenez, aangevuld met Palomino
Aanvullende informatie
Montilla-Moriles ligt in het district Córdoba, in het midden van de historische driehoek Granada-Sevilla-Córdoba. Tegenwoordig wordt er naast druiven ook veel koren en olijven verbouwd om zo de klassieke drie-eenheid van de Middellandse Zee te vormen: brood, wijn en olie.
Meer dan 80 jaar geleden kwam de grootvader van Pilar, Antonio Jose, naar Montilla-Moriles om de beste druiven te zoeken die hij maar kon vinden. Samen met zijn vrouw raakte hij vertrouwd met de uitstekende wijngaarden ‘la Toledana’, ‘el Canillo’, ‘Cabriñana’ en ‘Cañada del Navarro’, gelegen in de Sierra de Montilla, één van hun beste productiegebieden. In 1927 richtten ze Bodegas Robles op en de familie heeft sindsdien vele prestigieuze prijzen en wereldwijde erkenning voor hun wijnen ontvangen. Antonio Jose droeg zijn visie en kennis over op zijn zoon Francisco Robles. Hij introduceerde de huidige manier van werken met o.a. het gebruik van Amerikaans eiken. In feite maakte hij de Bodegas tot wat het op de dag van vandaag nog is: een bedrijf waar ambachtelijke technieken hand in hand gaan met state-of-the-art technologie.
- Website: bodegasrobles.es
- Instagram: bodegasrobles
Producent | Bodegas Robles |
---|---|
Herkomst | Córdoba, Spanje |
Classificatie | D.O. Montilla Moriles |
Druivenras | Palomino, Pedro Ximenez |
Bodem | Kalk en leisteenbodem in Villargallegos |
Serveertemperatuur | 10 °C |
Alcoholpercentage | 15% (natuurlijk verkregen) |
producent website | www.bodegasrobles.com |
Wijn-spijs suggestie | Diverse tapas en heerlijk bij vis en schaaldieren. |
Robles Piedra Luenga Bio Fino 50cl
Piedra Luenga Fino